De temperatuur op 14 oktober 1873 lag rond de 12,0 °C. Er was 0.8 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
1 januari » Japan gaat over op de gregoriaanse kalender.
2 februari » Bisschopswijding van Edmond Dumont, 97-ste bisschop van het bisdom Doornik.
4 maart » Ulysses S. Grant wordt beëdigd voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten
26 maart » Nederland stelt de sultan van Atjeh een ultimatum, zie Atjehoorlog.
20 mei » Levi Strauss en Jacob Davis krijgen patent op de spijkerbroek.
21 juli » In Adair, Iowa beroven Jesse James en de James-Younger gang een trein. Dit is de eerste succesvolle treinberoving in het westen van de Verenigde Staten. In totaal US$3,000 werd gestolen van de Rock Island Express.
Trouwdag 30 april 1896
De temperatuur op 30 april 1896 lag rond de 11,5 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 73%. Bron: KNMI
5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
12 augustus » Voetbalclub Willem II wordt opgericht in Tilburg.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
25 december » John Sousa componeert "The Stars and Stripes Forever".
Dag van overlijden 7 augustus 1918
De temperatuur op 7 augustus 1918 lag tussen 10,3 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 14,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 april » In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
31 juli » Oprichting van AZC Zutphen, een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Zutphen.
9 november » Novemberrevolution, de Duitse keizer Wilhelm II treedt gedwongen af, einde van het Duitse Keizerrijk; zowel de Duitse Republiek als de Radenrepubliek worden uitgeroepen.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
14 november » Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kees Willems, "Stamboom Willems Hoogeloon-Best", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willems-hoogeloon-best/I298506.php : benaderd 30 april 2025), "Trijntje DORENBOS (1873-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.