De temperatuur op 6 september 1870 lag rond de 19,2 °C. Er was 0.5 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
Trouwdag 12 november 1904
De temperatuur op 12 november 1904 lag tussen 7,5 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 2,6 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
6 november » In de haven van Moerdijk zinkt een houten aak nadat het schip lek is gestoten, 5 opvarenden verdrinken.
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Dag van overlijden 28 januari 1954
De temperatuur op 28 januari 1954 lag tussen -11.3 °C en -5 °C en was gemiddeld -8.6 °C. Er was 3,3 uur zonneschijn (37%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
16 februari » Koning Boudewijn legt de eerste steen van de Koninklijke Bibliotheek van België.
22 juni » De Parker-Hulme zaak: in Christchurch (Nieuw-Zeeland) vindt op deze dag een moord plaats die voor die tijd wereldnieuws is: twee tienermeisjes, Pauline Parker en Juliet Hulme, vermoorden de moeder van een van beiden omdat die hun vriendschap in de weg staat (onderwerp van de film Heavenly Creatures uit 1994). Ze krijgen 5 jaar gevangenisstraf.
16 augustus » In een kloof bij Farahzad, Iran komen minstens 2000 Islamitische pelgrims om na heftige regenval en de vloedgolf die daardoor ontstaat.
23 augustus » Vliegtuigongeluk in zee bij Bergen (Noord-Holland) met 21 doden tot gevolg.
5 september » Nabij Shannon Airport in Ierland verongelukt KLM-vlucht 633.
29 november » De immigratiefaciliteiten op Ellis Island in de haven van New York worden gesloten. Vanaf 1892 waren meer dan 12 miljoen immigranten via Ellis Island de Verenigde Staten binnengekomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Weening, "Weening en Achtkarspelen e.o.", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-weening/I45793.php : benaderd 8 juli 2025), "Trijntje Klazes de Jong (1870-1954)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.