Stamboom Warmenhoven-Thierry » Aaltjen Klomp (1839-1916)

Persoonlijke gegevens Aaltjen Klomp 


Gezin van Aaltjen Klomp

Zij is getrouwd met Hendrik Verhoef.

Zij zijn getrouwd op 2 september 1868 te Den Haag, zij was toen 28 jaar oud.

(akte-nr 517, getuigen waren: Johannes Gerardus van denBurch-43j-Behanger, Dirk Meesters-47j-Magazijnmeester, HendrikAfterbag-41j-Huisschilder, Johannes Gerardus Knippenburg-43j-Bode)
Cornelia van Doorn was niet bij het huwelijk van haar dochter Aaltjen aanwezig, Hermanus Klomp verklaarde 'dat aan de moeder de toestemming is gevraagd geworden'.
Hendrik en Aaltje hebben na de kerkelijke inzegening van hun huwelijk in de Groote Kerk te 's-Gravenhage, door ds. G.H. Lamens een blaadje ontvangen met een aantal teksten uit de Bijbel hoe de vrouw en de man zich mioeten gedragen tijdens het huwelijk en daarna een herdenking, met het slot: "Laat uw trouwdag jaarlijks door u worden herdacht. Leest dan met elkander dit blaadje. Ziet in hoeverre gij al of niet beantwoorddet aan uw belofte. Belijdt aan elkande, belijdt aan God uwe tekortkomingen. Hoe meer gij de belofte herdenkt en houdt, die gij in de eerste ure van uwen echt Gode hebt toegezegd, hoe minder gij in de laatste ure te vreezen zult hebben.
"Voor den troon van 't Alvermogen, Steeg uw jawoord naar den hoogen; Houdt hem beiden trouw, dien eed! Tot Hij naar dat woord zal vragen, Als ge op den dag der dagen, Voor Zijn heilig aanschijn treedt.
Hendrik en Aaltje hebben in Den Haag gewoond:Nicolaistr.44/42; van Looshout 20; Voorhout 8, A.Dreijkestr.130,Fahrenheitstr.372.Dochter Cornelia vertrok op 9-1-1895 naarSerooskerke.Op 22-4-1901 komt nicht Cornelia Johanna Klomp(geb.Nijmegen 2-2-1884) uit Wadenoijen naar Den Haag en woont bijHendrik en Aaltje, op 3-9-1904 gaat ze naar Nijmegen.

Kind(eren):

  1. Jacob Verhoef  1869-1923 
  2. Cornelia Verhoef  1871-1951 
  3. Hermanus Verhoef  1872-1938
  4. Martha Verhoef  1873-1950 
  5. Hendrika Verhoef  1876-1876
  6. Hendrik Verhoef  1877-1883


Notities over Aaltjen Klomp

's Hage 15 July 1872 (brief van Aaltje Klomp aan haar man Hermanus Verhoef)
Lieve Dierbare Man,
Indien de Heere God het eens behagen mogt mij niet meer bij u en onze kinderen te laten 's Heeren kracht, zeg ik u na mij dood nogmaals vaarwel deze, God hoop ik dierbare man zal u troosten en sterken op u verdere levensweg. Hij doe u opzien tot Hem niet tot de aarde. Heb dan ook nergens meer troost dan bij Hem alleen en ik vertrouw vast dat de Heer u niet zal begeven of verlaten; dank lieve man voor al uw goedheid en liefde en trouw mij in die vier jaren die de Heere ons samen liet, gij hebt u niets te verwijten maar gij hebt u in alles een liefderijk echtgenoot en een teder minnende vader jegens mij en onze kinderen betoond, ik vraag u bij deze nog vergeving soms van mijne onverschilligheid, maar zorg goed voor al onze kinderen zij zijn u allen even dierbaar, voed ze op in de vreeze des Heeren, vraag het in 's Heeren kracht zij moeten u grootste zorg wezen voor alle dingen en het zwaarste op u hart wegen als ge u weg voor een tijd alleen zult bewandelen, en mogt het soms in 's Heeren raad bestaan dat gij nog weder een leidvrouw tot u nemen mogt og vraag het dan den Heere worstelend af of het iemand wezen mogt die den Heer vreesde want denk tog dat ge onze kinderen aan haar toevertrouwd og zie toe voor alle ook voor mijn dierbare kinderen, die ik u achterlaat als de Heer dit wil denk dikwijls als ge hen aanziet aan mij die zich gelukkig gevoelde in u en hen liefde en vergeet nimmer die heilige oogenblikken die wij door 's Heeren goedheid mogten doorbrengen en dat wij ons tezamen verlustigen en verblijden mogten aen 's Heeren liefde en trouw en wij tezamen met traanen in onze oogen 's Heeren goedheid mogten bewonderen hoe Hij altijd geholpen en gered heeft, eer dat het water en den nood nog aan de lippen kwam. Hem alleen komt overal de Eer van toe, blijft een liefderijk zoon voor mijne ouders en mogt de opvoeding van onze kleinste lieveling indien de Heer dit spaard u te zwaar vallen og ik geloof dat dit als een gedachtenis aan hunne dochter bij mijne lieve ouders met liefde zouw worden aangenomen ik zoude u raden lieve man maar ik laat er mij in om mijne zuster Hanna als gij er toe over kon gaan in u huishouden op te nemen tot verzorging voor alle en nu mijn geliefde man God zij met u en onze lieve kinderen zij wegen u zwaar op de ziel en houd dit mijn schrijven nog als een gedurige tot opwekking en God zij verder met u en de uwe, denk dat de wereld in het booze ligt en denk om al de kinderen, dag lieve beste man tot in den dood uwe liefh.vrouw A Verhoef Klomp.
PS: Aaltje schreef deze brief drie weken voordat zij haar derde kind kreeg. Waarschijnlijk ging het met haar toen niet goed en dacht ze eraan dat zij bij deze geboorte wel eens zelf zou kunnen overlijden.

Tijdbalk Aaltjen Klomp

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Aaltjen Klomp

Aaltjen Klomp
1839-1916

1868
Jacob Verhoef
1869-1923

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 13 september 1839 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt bui. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1839: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
      • 2 januari » Louis Daguerre neemt de eerste foto van de maan.
      • 6 januari » De Night of the Big Wind, een zware storm, trekt over Ierland.
      • 18 mei » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch Vicariaat Egypte.
      • 23 mei » Aguascalientes (Mexico) wordt tot staat verheven.
      • 17 juni » Koning Kamehameha III van Hawaï verleent de Rooms-katholieken onder Franse druk godsdienstvrijheid.
      • 30 augustus » Adolf van Luxemburg wordt de, wat later zou blijken, laatste hertog van Nassau.
    • De temperatuur op 2 september 1868 lag rond de 21,3 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
    • In het jaar 1868: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 30 januari » Charles Darwin publiceert Variations of Plants and Animals under Domestication
      • 20 februari » Huwelijk van prins Lodewijk van Beieren en aartshertogin Maria Theresia Henriëtte van Oostenrijk-Este in Wenen.
      • 23 juni » Christopher Sholes verkrijgt octrooi op de eerste schrijfmachine.
      • 7 augustus » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Denemarken.
      • 28 september » Koningin Isabella II van Spanje vlucht naar Frankrijk.
      • 1 oktober » Het eerste nummer van het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt.
    • De temperatuur op 29 februari 1916 lag tussen 4,6 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • In het jaar 1916: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,4 miljoen inwoners.
      • 10 januari » Rusland opent een offensief in de Kaukasus tegen de Duitse troepen.
      • 15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
      • 18 april » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub CF Atlante.
      • 14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
      • 28 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Roemenië.
      • 8 september » Begin van de Slag bij Tabora.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Klomp

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Klomp.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Klomp.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Klomp (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Warmenhoven-Thierry is opgesteld door Margriet Warmenhoven (contact is niet mogelijk).
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Margriet Warmenhoven, "Stamboom Warmenhoven-Thierry", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-warmenhoven-thierry/I455.php : benaderd 7 mei 2024), "Aaltjen Klomp (1839-1916)".