genealogieonline

Stamboom Voet-Evers » Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor

Persoonlijke gegevens Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor Vrouwelijk


Voorouders (en nakomelingen) van Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor


Kwartierstaat
Dirck Eeuwoutsz Verschoor
± 1495-± 1552
   
Stamboom
Hadeweij Aertsdr
± 1530-1598
Stamboom
Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor
± 1550-1624

x
Wouter Hendricksz Verduijn
± 1550-1626


Gezin van Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor

Zij is getrouwd met Wouter Hendricksz Verduijn

WOUTER HENDRICKSZ VERDUIJN was bewoner van een hofstede en bezitter van landerijen te Charlois met een geschatte waarde van 10.000 gulden.
Hij was pachter van de tienden van Charlois sedert 1573. Op 11 juli 1626 liet hij te Rotterdam zijn testament maken, dezelfde dag overleed hij ook en is begraven in de kerk van Charlois "int hoochkoer" in het graf bij zijn vrouw onder een zerk met het wapen Verduijn. WOUTER-HENDRICKSZ was weduwnaar van MAERTGE CORNELISDR. Volgens zijn testament (gemaakt op 11 Jul 1626) krijgt de jongste zoon Cornelis de hofstede met boomgaard, schuur etc. Hiervoor moet hij zijn broers en zusters 5 gouden carolusguldens en 10.000 gulden betalen (ONA Rotterdam 147 pag. 72).
Kennelijk overlijdt hij op dezelfde dag dat het testament gemaakt wordt.

29 Jul 1626 coopceel van de erfgenamen van coorn te velde.

6 Jan 1627 Gecompareerd Eeuwout, Dirck, Willem en Cornelis Woutersz, zonen Verduijn, Japhet Cornelisz als man en voogd van jonge Maertgen Woutersdr, Pieter Jansz de Raet als man en voogd van Lijsbeth Woutersdr, Adriaen Smitshouck als man en voogd van Lea (Leytghen) Woutersdr, allen kinderen en erfgenamen van Wouter Hendricksz Verduijn en Lijntge Eewoutsdr, zijn tweede huisvrouw beide zaliger gedachte. Huijbert Jansz de Ruyter getr. met oude Maertge Woutersdr, Dammis Pietersz getr. met Maertge Heijndricksdr voor hem zelf en procuratie hebben van Crijn Heijndricks, zijn huisvrouws broeder gepasseerd voor Bastiaan Pietersz en Adriaen Lenertsz Pors, schepenen van Charlois d.d. 15 Okt 1626, aan schout en schepenen vertoond, in deze vervangende Isaack Hendricksz, zijn huisvrouws broeder en Abraham Hendricksz, mede zijn huisvrouws broeder. Alle kinderen van Heijndrick Woutersz Verduijn. Joost Pietersz als man en voogd van Neeltge Willemsdr, nagelaten dochter van Nelletje Woutersdr, die een voorkind was van de vz. WOUTER HEIJNDRICKSZ VERDUIJN en MAERTGE CORNELISDR, zijn eerste huisvrouw, beneffens de vz. oude Maertgen en Heijndrick Woutersz, kinderen en mede erfgenamen van de vz. Wouter Heijndricks Verduijn. Zij bekenden de boedel geschift en gescheiden te hebben.

Tijdbalk Lyntgen Eeuwoutsdr Verschoor

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Verschoor


    ?


De publicatie Stamboom Voet-Evers is samengesteld door (neem contact op).