De temperatuur op 10 februari 1917 lag tussen -6.9 °C en 2,6 °C en was gemiddeld -0.8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
12 juli » Troonsafstand van koning Constantijn I van Griekenland.
14 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint ook de tweede editie van de Copa América. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Argentinië met 1-0 verslagen.
7 november » Het Egyptische Expeditieleger wint de Derde Slag om Gaza.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
6 december » Finland en Litouwen verklaren zich onafhankelijk van Rusland.
20 december » Oprichting van de Tsjeka, een Russische geheime dienst.
Trouwdag 28 juni 1941
De temperatuur op 28 juni 1941 lag tussen 12,9 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
18 augustus » De eerste tweehonderd gevangenen komen aan in kamp Amersfoort. Het is een groep communisten die eerder waren geïnterneerd in kamp Schoorl.
13 september » Oprichting van de Venezolaanse partij Democratische Actie.
9 december » Het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest van Naties verklaren de oorlog aan Japan.
10 december » Japanse troepen landen in de Filipijnen, bezetten Guam, en brengen de Britse schepen HMS Prince of Wales en HMS Repulse tot zinken.
Dag van overlijden 2 oktober 1991
De temperatuur op 2 oktober 1991 lag tussen 9,7 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
10 januari » Fotograaf Wubbo de Jong van Het Parool wint de Zilveren Camera 1990. NRC Handelsblad-fotograaf Rien Zilvold wordt uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar 1990.
14 maart » De "Zes van Birmingham" komen vrij.
2 juli » Het Moldavisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De voormalige Sovjetstaat verliest in Chisinau met 4-2 van Georgië.
13 november » De Tilburgse krant Het Nieuwsblad verschijnt met witte plekken als gevolg van een werkonderbreking van de redactie. Deze wil dat uitgever Brabant Pers afziet van een fusie met het Brabants Dagblad.
16 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verwerpt de stelling dat zionisme een vorm van racisme is met 111 tegen 25 stemmen, bij dertien onthoudingen.
25 december » Michail Gorbatsjov, president van de Sovjet-Unie, kondigt zijn aftreden aan. Tegelijkertijd houdt de Unie op te bestaan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johan van Olmen, "Stamboom Verstraelen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-verstraelen/I1094.php : benaderd 1 november 2024), "Wilhelmus Franciscus van Loon (1917-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.