Stamboom Vermaas_de_ Visser » Hugo Vermaas (1798-1872)

Persoonlijke gegevens Hugo Vermaas 


Verwantschap Hugo Vermaas


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Hugo Vermaas


Gezin van Hugo Vermaas

Hij is getrouwd met Johanna Catharina Groesbeek.

Zij zijn getrouwd op 17 april 1821 te Nieuwenhoorn, Voorne-Putten, ZH, hij was toen 22 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Leendert Vermaas  1821-1886 
 2. Johannes Groesbeek Vermaas  1823-1902 
 3. Arendje Vermaas  1827-1899
 4. Judith Vermaas  1829-1917 
 5. Hendrik Vermaas  1832-1916 
 6. Abram Vermaas  1835-1903 


Notities over Hugo Vermaas

Bron: Allemolens.nl  Ten Bruggecaten nr. 01913


Molen Nooit Gedacht te Spijkenisse


Utrechtsch provinciaal en stedelijk dagblad : algemeen advertentie-blad, 10-08-1864
Te Spijkenisse werd gister nacht brand ontdekt in den korenmolen dier gemeente, die zoo hevig toenam, dat in korten tijd de geheele korenmolen was vernield. Eene schuit, geladen met vlas, is ook gedeeltelijk verbrand en een paar andere gebouwen hebben schade bekomen.

Leydsche Courant, 12 aug. 1864:
"Te Spykenisse is eene eerst onlangs gebouwde korenmolen afgebrand; ook een in de nabijheid van den brand liggend vaartuig, met vlas geladen, dat aan den grond zat, is een prooi der vlammen geworden. Men schrijft den brand aan kwaadwilligheid toe en reeds moeten twee personen, als daarvan verdacht, in hechtenis zijn genomen."

Dordrechtsche Courant, 25 aug. 1864:
"De beide zonen van den molenaar, die wegens het afbranden van den molen te Spijkenisse gearresteerd waren, zijn weder op vrije voeten gesteld. Naar men wil lijdt de molenaar bij deze brand eene schade van p.m. ƒ 2500 aan onverzekerd graan en meel.

Nieuwe Rotterdamsche Courant, 24 aug. 1864:
"Aangaande den molenbrand te Spijkenisse wordt nog het volgende gemeld: in den molen bevond zich een zuiveringstoestel, bestaande in een zeer snel in beweging gebragt wordende pelsteen welker bolspil draaide in een houten bus. Toen men des avonds ten 8 uur den molen verliet, had het werktuig reeds een en een half uur stil gestaan , en men had zich in dien tusschentijd, herhaalde malen overtuigd of er al dan niet gevaar bij wezen kon. Toen de brand ontdekt werd, was reeds aan geen blusschen meer te denken. De molen was geheel van hout, gedekt met planken. Hoewel de molen benevens het ameublement waren verzekerd, is nog voor eene waarde van p. m. ƒ 2500 aan graan, meel en verschillende andere voorwerpen, die niet geassureerd waren, verbrand. De beide zonen van den molenaar, die gearresteerd waren, zyn reeds kort daarna weder op vrije voeten gesteld."

Dit artikel geeft aan dat de bestaande molen na 1864 is gebouwd.
de red. NSR
-----

Aktenummer 74, 20 okt. 1864:
Hugo Vermaas, korenmolenaar te Spijkenisse, machtigt zijn zoon Leendert Vermaas, koopman aldaar, tot volledige waarneming van al zijn zakelijke aangelegenheden.
Bron Archieven.nl

Rotterdamsche Courant, 27 april 1865:
"Bij den Raad van State, afdeeling voor de geschillen van bestuur, zijn heden onder anderen ingekomen de volgende Koninklijke besluiten, als van den 8 dezer, waarbij, met vernietiging van het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, alsnog aan J. Vermaes, korenmolenaar te Spijkenisse, vergund wordt, zijnen door brand vernielden molen op dezelfde plaats weder op te bouwen."


 


 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hugo Vermaas?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hugo Vermaas

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Vermaas

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Vermaas.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Vermaas.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Vermaas (onder)zoekt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom Vermaas_de_ Visser is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Josephine, "Stamboom Vermaas_de_ Visser", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-vermaas-de-visser-loene/I68.php : benaderd 21 februari 2024), "Hugo Vermaas (1798-1872)".