De temperatuur op 8 april 1864 lag rond de 1,4 °C. De winddruk was 1.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 53%. Bron: KNMI
15 februari » De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
25 juni » In Den Haag wordt de eerste tramlijn in Nederland, een paardentram, geopend.
22 augustus » De eerste Conventie van Genève: het Rode Kruis wordt opgericht en de eerste afspraken over de behandeling van oorlogsslachtoffers en bescherming van gewonde soldaten en medische ploegen worden gemaakt.
31 augustus » Begin van de Slag bij Jonesborough in de Amerikaanse Burgeroorlog.
29 november » In Colorado brengen vrijwilligers onder leiding van kolonel John Chivington ten minste 400 Cheyenne en Arapahoe Indianen om bij Sand Creek, waar ze met toestemming een kamp hadden opgeslagen.
Trouwdag 1 november 1895
De temperatuur op 1 november 1895 lag rond de 1,9 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
Dag van overlijden 11 mei 1945
De temperatuur op 11 mei 1945 lag tussen 13,0 °C en 29,1 °C en was gemiddeld 21,2 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » De geallieerden bombarderen Berlijn, waarbij 3000 ton bommen neerkomt op de woonwijken.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Slag om Iwo Jima - ongeveer 30.000 Amerikaanse mariniers landen bij Iwo Jima.
11 april » Kamp Erika nabij Ommen wordt bevrijd.
22 mei » In een massagraf op het strand van Texel worden tien Texelaars en zeventig Georgiërs gevonden, allen geëxecuteerd tijdens de Opstand van de Georgiërs.
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
6 augustus » WO II: de eerste atoombomaanval ooit wordt uitgevoerd op Hiroshima: 70.000 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jaap Verbaas, "Stamboom Verbaas, Beimers en meer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-verbaas-beimers/I388.php : benaderd 31 oktober 2024), "Leendert Verbaas (1864-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.