De temperatuur op 2 november 1881 lag rond de -1.8 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
25 januari » Thomas Edison en Alexander Graham Bell richten de Oriental Telephone Company op.
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
23 juli » De Internationale Gymnastiekfederatie wordt opgericht in Luik.
24 augustus » M. Brandt Corstius van de Vereeniging tot Veredeling van het Volksvermaak opent Openbare Speeltuin No. 2 aan het Marnixplein in Amsterdam.
8 december » Het Ringtheater te Wenen brandt af (zie Ringtheaterbrand).
Trouwdag 6 mei 1899
De temperatuur op 6 mei 1899 lag rond de 14,0 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 46%. Bron: KNMI
1 januari » Einde van de Spaanse overheersing in Cuba.
23 januari » Inauguratie van Emilio Aguinaldo als president van de Constitutionele Republiek der Filipijnen.
27 maart » Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbinding tot stand over het Kanaal
22 september » Oprichting Rotterdamse hockeyclub HV Victoria.
29 november » Oprichting van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona.
4 december » In Madison Square Garden in New York wordt de eerste officiële zesdaagse-wielerwedstrijd verreden
Dag van overlijden 17 februari 1950
De temperatuur op 17 februari 1950 lag tussen 4,5 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 8,7 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
11 mei » Mijngasontploffing in de Borinage: 130 doden.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
24 september » Het Albanees voetbalelftal lijdt de zwaarste nederlaag uit zijn bestaan. In Boedapest wordt met 12-0 verloren van Hongarije.
11 december » Een gerechtshof in Singapore wijst ook in hoger beroep het 13-jarige meisje Bertha Hertogh toe aan haar ouders uit Bergen op Zoom. Na de uitspraak breken hevige rellen uit, waarbij 18 doden vallen.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: E. Hillebregt - Zuiderwijk, "Stamboom Veluwenkamp", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-veluwenkamp/I183.php : benaderd 9 mei 2025), "Marrigje Veluwenkamp (1881-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.