Stamboom Van Veen, Petrus, Boonacker, Houtkoop. » Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig (1895-1973)

Persoonlijke gegevens Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig 

  • Zij is geboren op 1 januari 1895 in Apeldoorn (GLD).Bron 1
  • Beroep: Boekhoudster 's Lands Baggerbedrijf.
  • Woonachtig:
  • (predikaat) op 20 februari 1920: Diploma A Boekhouden en aanverwante vakken.Bron 4
  • (Contract) op 17 mei 1906.Bron 5
    Genoemd zijn diverse Paehlig'en, Gongrijp, en Akke Stam
  • (Hereniging) in het jaar 1938.
    Met dochter Cornelia Pauline Antoinette Barthelemy, komende uit Batavia
  • (Huwelijkse Voorwaarden) op 3 mei 1923.Bron 6
    Huwelijkse voorwaarden
    Heden, Donderdag, den derden Mei negentien honderd drie en twintig. verschenen voor my, George Herman Thomas, notaris te Batavia, in tegenwoordigheid van de na te noemen mij bekende getuigen:
    de Heer Johannes van Veen, boekhouder by de Vennootschap onder de firma Erdmann en Sielcken te Batavia, wonende te Batavia, contractant ter Eenre, en
    Mejuffrouw Diana,Louisa Wibbina Andina Paehlig, boekhoudster by 's Lands Baggerbedryf wonende te Batavia, Contractante ter andere zyde.
    De comparanten zyn aan my, notaris bekend.
    Welke contractanten, voornemens zynde een wettig huwelyk met elkander aan te gaan, verklaarden by deze gevolgen, die dat huwelyk op ieders vermogen zal hebben, te regelen door de navolgende Huwelyksvoorwaarden.
    Artikel Een. De echtelieden zullen gehuwd zyn buiten gemeenschap van goederen, wordende zoowel de echtelyke gemeenschap van goederen, als de gemeenschap van van winst en verlies, de gemeenschap van vruchten van inkomsten en elke beperkte gemeenschap, hoe ook genaamd uitdrukkelyk uitgesloten.
    Artikel Twee. De vrouw zal hebben het genot harer diensten en die der vruchten en andere inkomsten der prive-zaken.
    Artikel Drie. De kosten der huishouding en van het onderhoud en de opvoeding der kinderen, die uit het huwelyk der contractanten mochten geboren worden, zullen dragen, met dien verstande, dat indien de helft van die kosten de inkomsten van een der echtelieden te boven gaat, de andere echtgenoot(e) het meerdere zal moeten dragen, voor zooverre zyne of hare verdiensten, vruchten en andere inkomsten daarvoor toereikend zyn.
    Artikel Vier. Van de gedurende het huwelyk door ieder der echtelieden verkregen roerende zaken, moet door beschryving blyken. By gebreke van beschryving of bescheiden waaruit de verkryging blyken kan, is degene onbevoegd die zaken als de zyne terug te nemen, zynde de vrouw in dergelyke gevallen bevoegd zyn, om het bestaan en de waarde van zoodanige goederen te doen blyken door getuigen en desnoods door de algemene bekendheid. Zaken waarvan geen der echtelieden bewyzen kan, dat zy het byzonder eigendom zyn van een hunner, behooren aan de echtgenoten gezamenlyk, en aan ieder hunner voor de helft, behoudens te dien opzichte het bepaalde in de artikelen vyf en zes overeenkomst.
    Artikel Vyf: Het meubilair te eeniger tyd gedurende het bestaan des huwelyks, en na ontbinding ervan op andere wyze dan door den dood, aanwezig, is het eigendom van den man en het meubilair by de ontbinding des huwelyks door den dood aanwezig is het eigendom van de of den langstlevende der echtgenooten. In elk geval zal het meubilair te eeniger tyd aanwezig worden geacht in de plaats te zyn getreden van dat by het sluiten des huwelyks aanwezig.
    Artikel Zes. Het lyflinnen de kleederen en de lyfsieraden en verdere juweelen, goud- en zilverwerken, preciosa en de lyfstoebehoren van ieder der contractanten te eeniger tyd en dus ook by ontbindingdes huwelyks, aanwezig, zullen geacht worrden het byzonder eigendom te zyn van hem of haar, in wiens of wier bezit of gebruik zy zyn, of tot wiens of wier gebruik zy zyn bestemd en zullen worden beschouwd in de plaats te zyn gekomen van die, welk ten huwelyk werden aangebracht.
    Ten slotte verklaarden partyen, dat de aanbreng ten huwelyk door de contractante ter andere zyde bestaat uit:
    Zeven aandeelen aan toonder elk nominaal groot Een Honderd Gulden in de te Batavia gevestigde Naamlooze Vennootschap Mynbouw Maatschappij Simau;
    Twee Obligatien, elk groot nominaal Vyf Honder Gulden in de Obligatieleening ten laste van de te Batavia gevestigde Naamlooze Vennootschap Grand Hotel Java;
    Drie Obligatien elk groot nominaal Duizend Gulden in de Nederlandsch Indische leening van het jaar negentien honderd negentien;
    Een depositobillet groot Duizend Gulden rentende vier procent 'sjaars ten laste van de Nederlandsche Handelsmaatschappy Nummer 9150;
    Een spaarbankboekje Serie D folio 138 by de Algemeene Spaar- en Depositobank te Weltevreden, met een saldo per ultimo April dezes jaars groot Twaalf Honderd Zestig Gulden Vyftig Cent;
    Kleeren en lyfssierraden ter waarde van Twee duizend Gulden;
    Contanten Vyf Honderd Gulden.
    terwyl de aanbreng ten huwelyk van den comparant ter Eenre bestaat in:
    honderd zeventien aandeelen aan toonder elk groot nominaal Honderd Gulden in de Mynbouw Maatschappy Simau en vyftien aandeelen op naam in de naamlooze vennootschap Tegalsch Prauwenveer, elk groot nominaal Zes honderd Gulden;
    vyftig aandeelen aan toonder elk nominaal groot Een Honderd Gulden in de Mynbouw Maatschappy Redjang Lebong en vyf aandeelen aan toonder elk groot nominaal Een honderd Gulden in de Naamlooze Vennootschap bekend onder de naam O.T.E.V.A.
    een girorekening by de Nederlandsch Indische Escomp Maatschappy groot Een duizend Gulden;
    diverse debiteuren volgens de aangehouden boeken ten bedrage van Vier duizend drie honderd Gulden;
    Een automobiel, waard Drie duizend Gulden;
    meubilair ter waarde van Duizend Gulden en bestaande onder anderen in zes tafels, vier en twintig stoelen, zes kasten, een buffet, twee waschtafels, twee ledikanten, zes hanglampen, een schryftafel met stoel, een boekenkast, twee divans, vier voetenbankjes, een naaimachine, een party eet- en theeservies, lepels, messen, en vorken, glaswerk en keukengerei, schilderyen en beelden, kleeren, lyfsierraden en boeken ter waarde gezamenlyk Twee Duizend Gulden.
    Alles onder verband als naar rechten.
    Gedaan in verleden te Batavia, op dag en datum voorgeschreven, in tegenwoordigheid van Anthony Mangela George Meertens, candidaat notaris en Abdul Halim, myn klerk, beide wonende te Batavia als getuigen.
    Onmiddelyk na voorlezing hebben de comparanten de getuigen en ik, notaris, deze acte geteekend.
    Verleeden met vier renvooien, eene doorhaling en twee bijvoegingen.
    Joh. Van Veen
    D. Paehlig
    A.M.G. Meertens
    Abd. Halim
    G.H. Thomas
    Uitgegeven voor afschrift
    Ingeschreven in het daartoe bestemd register berustend ter griffie van den Raad van Justitie te Batavia, op heden Woensdag den negenden Mei 1923.
    De griffier van den Raad vanb Justitie te Batavia.
  • (Scheepsreis) vanaf 3 november 1916.
    Vertrek van Amsterdam naar Batavia met S.S. Prinses Juliana.
  • (Scheepsreis) vanaf 5 augustus 1922.
    Vertrek van Amsterdam naar Batavia met S.S. Jan Pietrszoon Coen
  • (Scheepsreis) van 6 mei 1925 tot 7 juni 1925.
    Gezin en baboe Coba Patissima vertrekken uit Ned Indië naar Amsterdam met stoomschip Jan Pietersz Coen van Stoomvaartmaatschappij Nederland (SMN), gebouwd in 1915.
  • (Scheepsreis) vanaf 29 september 1937.Bron 7
    Van Batavia naar Rotterdam
  • Zij is overleden op 9 januari 1973 in Bussum (NH), zij was toen 78 jaar oud.
  • Een kind van Willem Frederik Paehlig en Louisa Lambertina Livain
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 2 november 2021.

Gezin van Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig

(1) Zij had een relatie met S. Heijmans.

De relatie startte


(2) Zij is getrouwd met Frederik Anton Barthelemy.

Zij zijn getrouwd op 8 juni 1912 te Ned Indië, Batavia, zij was toen 17 jaar oud.Bron 8


Kind(eren):


Het echtpaar is gescheiden oktober 1916 te Ned Indë, Batavia.


(3) Zij is getrouwd met Johannes van Veen.

Toestemming voor het huwelijk is 23 april 1923 verkregen te Ned Indië, Batavia.Bron 9

Zij zijn getrouwd op 5 mei 1923 te Ned Indië, Batavia, zij was toen 28 jaar oud.Bron 10

Bij Gang Passer Daroe 11

Kind(eren):



Notities over Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig

De stamreeks begint met Johann Georg Pählig (1675-1743), opperhoutvester en opperjagermeester in dienst der graven Simon Henrich en Simon August zur Lippe. Zijn kleinzoon, prof. mr. Carl Christian Levin Päehlig (1752-1814), werd in 1774 advocaat en in 1804 hoogleraar te Groningen en zo de stamvader van de Nederlandse tak. De familie werd in 1928 opgenomen in het genealogische naslagwerk Nederland's Patriciaat.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Gelders Archief, Geb Akte nr 6
    2. Brief J.W.F. van Veen
    3. Gezinskaart Amsterdam, NL-SAA-2549428
    4. Nederlands-Indische vereniging voor Handelsgeëmpoyeerden te Batavia
    5. Notaris Hendrik Fennema, Sneek II, Inv nr 120132, Archief nr 26, Aktenr. 170
    6. (1923) Akte nr 15, Notaris George Herman THOMAS, BATAVIA
    7. Vaderland 1-10-1937, editie 2, blad 9
    8. Reg almanak jg 1913 blz 8
    9. Het nieuws van den dag voor Ned. Indië van 23-4-1923
    10. Familiebericht in Bataviaansch Dagblad 5-5-1923, en boek 18-28 pag 160 Nederlands Patriciaat

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 1 januari 1895 lag rond de 0.1 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 9 mei 1894 tot 27 juli 1897 was er in Nederland het kabinet Roëll met als eerste minister Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal).
    • In het jaar 1895: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
      • 20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
      • 5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
      • 26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
      • 8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
      • 27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
    • De temperatuur op 5 mei 1923 lag tussen 12,9 °C en 29,1 °C en was gemiddeld 20,9 °C. Er was 10,3 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1923: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,1 miljoen inwoners.
      • 4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
      • 5 april » Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden.
      • 15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
      • 13 juli » In de heuvels boven Los Angeles worden de vijftien meter hoge letters 'Hollywoodland' geplaatst. Deze reclame-uiting van een projectontwikkelaar groeide uit tot een symbool voor de glamourstad Hollywood. Eind jaren 40 verdwenen de laatste vier letters.
      • 7 september » Op een internationaal politiecongres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.
      • 23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
    • De temperatuur op 9 januari 1973 lag tussen 2,7 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van donderdag 20 juli 1972 tot vrijdag 11 mei 1973 was er in Nederland het kabinet Biesheuvel II met als eerste minister Mr. B.W. Biesheuvel (ARP).
    • Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
    • In het jaar 1973: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 13,4 miljoen inwoners.
      • 5 maart » Paus Paulus VI creëert dertig nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse patriarch van Venetië Albino Luciani.
      • 10 mei » Oprichting van de Braziliaanse voetbalclub Associação Chapecoense de Futebol.
      • 23 augustus » Ilie Năstase wordt de allereerste nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals.
      • 15 september » Karel XVI Gustaaf volgt zijn overleden grootvader Gustaaf VI Adolf op als koning van Zweden.
      • 6 oktober » Begin van de Jom Kipoeroorlog.
      • 6 december » Gerald Ford wordt beëdigd als de eerste niet-gekozen vicepresident van de Verenigde Staten.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Paehlig

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Paehlig.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Paehlig.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Paehlig (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Fred van Veen, "Stamboom Van Veen, Petrus, Boonacker, Houtkoop.", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-veen-petrus-boonacker-houtkoop./I4672.php : benaderd 7 mei 2024), "Diana Louisa Wibbina Adinda Paehlig (1895-1973)".