genealogieonline

Stamboom Van Poppel/Renne » Maria de Brabander (± 1767-1849)

Persoonlijke gegevens Maria de Brabander 

Bronnen 1, 2

Voorouders (en nakomelingen) van Maria de Brabander

Maria de Brabander
± 1767-1849

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria de Brabander?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Maria de Brabander<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: Ongeveer 1767 - Netherlands<br>Overlijden: 10 jun 1849 - Wateringen, Zuid Holland, Netherlands<br&gt;Ouders: Catharina 'T de Brabander (geboren Hoen), Sijmen de Brabander<br>Broers/zusters: Pieter Sijmons de Brabander, Claas De Brabander, Willem De Brabander, Adriana Huckenzwager (geboren De Brabander), Gerritje Sijmens De Bruijn (geboren De Brabander), Catharina de Zoutenbier (geboren Brabander), Gerarda de Brabander, Hendrina de Brabander, Franciscus de Brabander, Claartie ( Simons) van Bergen Henegouwen (geboren De Brabander), Heijndreijntje Simons Van Es (geboren Brabander)
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).
 2. Geni World Family Tree, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Maria de Brabander<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: Ongeveer 1766 - Monster, Westland, South Holland, The Netherlands<br>Overlijden: 10 jun 1849 - Wateringen, Westland, South Holland, The Netherlands<br>Vader: Simon Willemsz. de Brabander<br>Moeder: Catrijna Claasdr 't Hoen<br>Broers/zusters: Clara Sijmens de Brabander, Catharina Simons de Brabander, N.N. de Brabander, Nicolaas Simonsz de Brabander, N.N. de Brabander, Willem Simonsz de Brabander, Adriana Sijmense de Brabander, Pieter Sijmens de Brabander, Henrica Simons de Brabander, Franciscus de Brabander, Gerarda Sijmisse de Brabander, Jannetje (geboren de Brabander)
  The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage.

Tijdbalk Maria de Brabander

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam De Brabander


Historische context


 • De temperatuur op 10 juni 1849 lag rond de 11,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • Van 21 november 1848 tot 1 november 1849 was er in Nederland het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
 • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
 • In het jaar 1849: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 4 maart » Er wordt gezegd dat David Rice Atchison voor 1 dag president is geweest van de Verenigde Staten.
  • 13 april » Hongarije wordt een republiek.
  • 5 juni » De Deense grondwet wordt getekend.
  • 1 juli » De eerste Belgische postzegel wordt uitgegeven, deze draagt de beeltenis van koning Leopold I.
  • 31 juli » Benjamin Chambers vindt het achterladerkanon uit.
  • 22 december » De executie van Fjodor Dostojevski wordt op het laatste moment afgeblazen.


Bron: Wikipedia