Stamboom Van Poppel/Renne » Theodorus van den Berg (1809-1887)

Persoonlijke gegevens Theodorus van den Berg 

Bronnen 1, 2

Gezin van Theodorus van den Berg

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Theodorus van den Berg?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Theodorus van den Berg

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Theodorus van den Berg


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. Geni World Family Tree, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
   Theodorus van den BergGeslacht: ManGeboorte: 28 sep 1809 - Monster, Westland, South Holland, NetherlandsDoop: 28 sep 1809 - Monster, Westland, South Holland, NetherlandsOverlijden: 4 okt 1887 - Monster, Westland, South Holland, NetherlandsVader: Engel Gerritsz van den BergMoeder: Antonia Jansse van der VenBroers/zusters: Gerarda Zwinkels (geboren van den Berg), Joannes van den Berg, Gerardus Engelsz van den Berg, Leonardus van den Berg, Joanna van Wijk (geboren van den Berg)
   The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage.
  2. van Poppel Web Site, Tonny (Antonia L.M.) van Poppel, via https://www.myheritage.nl/person-1501158...
   Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
   Stambomen op MyHeritage Familiesite: van Poppel Web Site Familiestamboom: 414245721-5

  Aanknopingspunten in andere publicaties

  Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 28 september 1809 lag rond de 10,0 °C. Er was 88 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1809: Bron: Wikipedia
   • 4 maart » James Madison wordt beëdigd als 4de president van de Verenigde Staten.
   • 18 april » Tilburg verkrijgt stadsrechten van toenmalig koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, vorst van het koninkrijk Holland.
   • 13 mei » Napoleon Bonaparte trekt in de Vijfde Coalitieoorlog opnieuw Wenen binnen.
   • 16 augustus » Op initiatief van Wilhelm von Humboldt wordt in Berlijn een nieuwe universiteit opgericht, de huidige Humboldt-Universität.
   • 7 september » Vrede van Fredrikshamn: einde Finse Oorlog tussen Zweden en Rusland.
  • De temperatuur op 4 oktober 1887 lag rond de 13,6 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1887: Bron: Wikipedia
   • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
   • 26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
   • 28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
   • 8 mei » Het Leger des Heils start zijn evangelisatiewerk in Nederland met de eerste openbare bijeenkomst in Amsterdam.
   • 15 augustus » Eerste beklimming van de Mönch in Zwitserland.
   • 1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
   • 4 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Örgryte IS.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Van den Berg


  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  A.L.M. Wennekes-van Poppel, "Stamboom Van Poppel/Renne", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-poppel-renne/I501752.php : benaderd 28 mei 2024), "Theodorus van den Berg (1809-1887)".