De temperatuur op 22 juni 1890 lag rond de 13,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
11 januari » De Britse regering stelt Portugal voor een ultimatum wat betreft de Portugese aanwezigheid in Afrika.
14 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Salettijnen (Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van La Salette) door Paus Leo XIII.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
29 december » Het bloedbad van Wounded Knee vindt plaats.
Trouwdag 3 juni 1914
De temperatuur op 3 juni 1914 lag tussen 6,3 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kiela.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kiela (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Montfoort is opgesteld door M.J. van Montfoort (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: M.J. van Montfoort, "Stamboom Van Montfoort", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-montfoort/I2621.php : benaderd 1 november 2024), "Adrianus Johannes Kiela (1890-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.