De temperatuur op 21 januari 1877 lag rond de 6,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 78 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Koningin Victoria wordt uitgeroepen tot keizerin van India.
5 maart » Rutherford B. Hayes wordt beëdigd als 19e President van de Verenigde Staten
10 mei » Roemenië verklaart zichzelf onafhankelijk van Turkije, dit wordt op 26 maart 1881 doorgevoerd na het einde van de Roemeense burgeroorlog.
16 november » Paus Pius IX roept de Heilige Franciscus van Sales (1567-1622) uit tot kerkleraar.
2 december » Voor het eerst wordt zuurstof vloeibaar gemaakt, door Louis-Paul Cailletet.
14 december » Servië wordt bondgenoot van Rusland in de oorlog tegen Turkije.
Trouwdag 7 juni 1912
De temperatuur op 7 juni 1912 lag tussen 9,8 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 3,4 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
12 maart » Oprichting van de Nederlandse Honkbalbond, de voorloper van de KNBSB.
29 maart » Robert Falcon Scott komt met 4 metgezellen om tijdens een vliegende sneeuwstorm op Antarctica.
16 april » Oprichting van de Kroatische voetbalclub RNK Split.
12 juni » Oprichting van de Hondurese voetbal- en honkbalclub Club Deportivo Olimpia in de hoofdstad Tegucigalpa.
15 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Warta Poznań.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
Dag van overlijden 25 juni 1918
De temperatuur op 25 juni 1918 lag tussen 8,2 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,6 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
14 november » Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Löcke.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Löcke (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I992.php : benaderd 9 mei 2025), "Joannes Gerardus Löcke (1877-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.