De temperatuur op 16 februari 1866 lag rond de 8,2 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
31 maart » De Spaanse marine bombardeert de haven van Valparaíso in Chili.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
20 juli » In de Adriatische Zee vindt in het kader van de Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog de Slag bij Lissa plaats.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
27 juli » De eerste telegraafkabel tussen Amerika en Europa is gelegd.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
Trouwdag 16 januari 1902
De temperatuur op 16 januari 1902 lag tussen 4,8 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Bron: KNMI
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
31 mei » Einde van de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Dag van overlijden 15 april 1944
De temperatuur op 15 april 1944 lag tussen 10,2 °C en 18,2 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
19 maart » Nadat Hongarije in het geheim besprekingen heeft aangeknoopt met de Geallieerden wordt het land bezet door Duitsland.
18 mei » Poolse troepen veroveren het klooster van Monte Cassino.
3 juni » Het Franse Comité van Nationale Bevrijding zal zich voortaan als 'Voorlopige Regering van de Franse Republiek' beschouwen.
14 september » Als eerste Nederlandse stad wordt Maastricht bevrijd van de Duitsers.
14 oktober » Bij het bombardement van Zutphen komen meer dan 100 burgers om en vallen honderden gewonden.
18 november » Bombardement op de Maasbruggen: omstreeks 14.00 uur worden door de geallieerden 72 bommen van 1000 pond en 92 bommen van 500 pond afgeworpen.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kraan.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kraan (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I964.php : benaderd 10 mei 2025), "Hendrik Kraan (1866-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.