De temperatuur op 5 juni 1921 lag tussen 11,8 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 2,0 mm neerslag. Er was 0.4 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
14 maart » Lis Hartel, Deens amazone († 2009)
18 maart » De tweede Vrede van Riga tussen Polen en de Sovjet-Unie. Ondanks de recente Poolse successen annexeert de Sovjet-Unie Oekraïne en Wit-Rusland. De regering van Oekraïne emigreert naar Frankrijk.
21 april » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Pistoiese.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
Trouwdag 12 juli 1956
De temperatuur op 12 juli 1956 lag tussen 11,9 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
29 maart » In Londen demonstreren wetenschappers uit de Sovjet-Unie de eerste elektronenmicroscoop.
16 april » Oostenrijk wordt lid van de Raad van Europa.
19 april » Prins Rainier III van Monaco trouwt met de Amerikaanse actrice Grace Kelly, die voortaan als "Prinses Gracia" door het leven mag gaan..
4 mei » Koningin Juliana onthult het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.
26 juli » De Egyptische president Nasser nationaliseert het Suezkanaal, dat tot dan toe onder het beheer van Frankrijk en Engeland viel.
3 oktober » Bij wedstrijden in Boston verbetert de Amerikaanse atleet Harold Connolly het wereldrecord kogelslingeren tot 66,71 meter.
Dag van overlijden 7 december 1974
De temperatuur op 7 december 1974 lag tussen 8,2 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
3 april » De ouders van de ontvoerde Patricia Hearst ontvangen een bandje waarop zij verklaart zich te hebben aangesloten bij haar ontvoerders, het Symbionese Bevrijdingsleger.
30 juni » Het Nederlands voetbalelftal verslaat ook de DDR bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Het duel in Gelsenkirchen eindigt in 2-0 door doelpunten van Johan Neeskens en Rob Rensenbrink.
10 juli » Arabische landen heffen hun olieboycot tegen Nederland op.
31 augustus » President Hugo Banzer van Bolivia trekt zijn ontslagaanvraag in op verzoek van de strijdkrachten.
13 september » Gijzeling van de Franse Ambassade in Den Haag door leden van het Japanse Rode Leger.
9 oktober » Het Nederlands voetbalelftal in Helsinki verslaat Zwitserland met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. Centrumspits Ruud Geels maakt in de 39ste minuut het enige doelpunt. Theo de Jong en Dick Schneider spelen hun laatste interland voor Oranje.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Van Dijk.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Van Dijk (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I66.php : benaderd 10 mei 2025), "Maria Lena "Rie" van Dijk (1921-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.