De temperatuur op 2 augustus 1941 lag tussen 16,0 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 18,7 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
23 februari » Glenn Seaborg produceert en isoleert voor het eerst het element plutonium.
7 maart » De Duitse onderzeebootkapitein Günther Prien, kapitein van de U-47 komt samen met zijn bemanning om het leven.
7 april » De Nederlandse hulpmijnenveger Maria R. Ommering raakt beschadigd door een exploderende mijn tijdens een veegactie in Milford Haven.
13 april » Neutraliteitsovereenkomst wordt getekend tussen de Sovjet-Unie en Japan.
13 juni » De Vichy-regering gebiedt alle (niet-Franse) joodse burgers in het niet-bezette deel van Frankrijk te interneren. De anti-joodse maatregel zou een eigen initiatief zijn van de Vichy-regering.
8 september » Begin van de Operatie Nordlicht Beleg van Leningrad. Deze slag zou ruim 900 dagen duren.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Van Leeuwen.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Van Leeuwen (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I3134.php : benaderd 10 mei 2025), "Cornelia van Leeuwen (1916-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.