De temperatuur op 29 september 1893 lag rond de 15,5 °C. Er was 1 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
15 april » Oprichting van de Christene Volkspartij.
12 juni » Paus Leo XIII creëert vijf nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse bisschop van Mantua Giuseppe Sarto.
25 juli » Opening van het Kanaal van Korinthe.
29 augustus » Whitcomb Judson verkrijgt octrooi op de ritssluiting.
1 oktober » Oprichting van de Zwolsche Athletische Club.
15 november » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Basel.
Trouwdag 27 mei 1920
De temperatuur op 27 mei 1920 lag tussen 11,1 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Nederland weigert keizer Wilhelm II uit te leveren.
1 februari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Quick Boys.
15 april » De anarchisten Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti vermoorden naar verluidt twee bewakers wanneer zij een schoenwinkel beroven.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
8 november » Bruintje Beer maakt zijn debuut in de Daily Express.
Dag van overlijden 2 augustus 1967
De temperatuur op 2 augustus 1967 lag tussen 16,4 °C en 25,5 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 20,4 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (18%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
26 maart » Vijfde encycliek van Paus Paulus VI, Populorum Progressio, over de ontwikkeling van de volkeren.
22 mei » Het warenhuis Innovation in het centrum van Brussel brandt volledig uit. Het is de meest rampzalige brand in de Belgische geschiedenis met 323 doden en vermisten en 150 gewonden.
13 juli » De Britse wielrenner Tom Simpson overlijdt tijdens de Tour de France.
23 juli » In Detroit (Michigan, VS) breken rassenrellen uit in de overwegend Afro-Amerikaanse en verarmde binnenstad. 43 mensen sterven en 1400 huizen verbranden.
29 november » Robert McNamara kondigt aan dat hij zal vertrekken als minister van Defensie, en president van de Wereldbank zal worden. Dit is het gevolg van zijn advies aan president Lyndon B. Johnson eerder die maand, om het aantal troepen in Vietnam te bevriezen, het bombarderen te beëindigen, en het vechten aan Zuid-Vietnam over te laten.
3 december » De eerste geslaagde harttransplantatie wordt door een team onder leiding van chirurg Christiaan Barnard uitgevoerd in het Groote Schuur Ziekenhuis in Kaapstad.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Burger.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Burger (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I2498.php : benaderd 4 mei 2025), "Cornelis Joseph Burger (1893-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.