De temperatuur op 26 januari 1870 lag rond de 1,2 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
Trouwdag 10 juni 1896
De temperatuur op 10 juni 1896 lag rond de 14,0 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
28 maart » Première van de opera Andrea Chénier
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
12 augustus » Voetbalclub Willem II wordt opgericht in Tilburg.
16 augustus » Skookum Jim Mason vindt een rijke goudader in Klondike (Noordwest Canada). Binnen een jaar komen minstens 50.000 mensen hun geluk beproeven.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
Dag van overlijden 11 oktober 1948
De temperatuur op 11 oktober 1948 lag tussen 3,6 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
30 januari » De Indiase pacifist en leider Mahatma Gandhi wordt vermoord door een hindoe-extremist.
6 maart » Inval van het Arabische bevrijdingsleger van Fawzi al-Qawuqji in Palestina.
14 maart » James Nachtwey, Amerikaans fotojournalist
17 maart » De Benelux-landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
23 augustus » Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.
14 december » Oprichting van de Poolse voetbalclub Górnik Zabrze.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Keeken.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Keeken (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I2125.php : benaderd 9 mei 2025), "Maria Grada Christina Keeken (1870-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.