De temperatuur op 7 augustus 1877 lag rond de 22,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 78%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Koningin Victoria wordt uitgeroepen tot keizerin van India.
4 maart » Emile Berliner vindt de microfoon uit.
13 juni » Lodewijk IV van Hessen-Darmstadt volgt zijn overleden oom Lodewijk III van Hessen-Darmstadt op als groothertog van Hessen.
18 augustus » De Amerikaanse astronoom Asaph Hall ontdekt de manen van Mars. Hij noemt ze Phobos en Deimos.
16 november » Paus Pius IX roept de Heilige Franciscus van Sales (1567-1622) uit tot kerkleraar.
14 december » Servië wordt bondgenoot van Rusland in de oorlog tegen Turkije.
Trouwdag 18 mei 1904
De temperatuur op 18 mei 1904 lag tussen 8,9 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 6,9 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
4 juli » Oprichting van de Duitse voetbalclub Borussia Fulda.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
Dag van overlijden 13 augustus 1941
De temperatuur op 13 augustus 1941 lag tussen 11,0 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 8,8 mm neerslag gedurende 10,6 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Joodse Raad in Amsterdam op last van de Duitse bezetter.
14 maart » Wolfgang Petersen, Duits filmregisseur
3 april » Hongaarse en Duitse soldaten trekken Joegoslavië binnen.
22 juni » Nazi-Duitsland begint Operatie Barbarossa, de grootste militaire onderneming in de geschiedenis, tegen de Sovjet-Unie.
31 oktober » Einde werkzaamheden aan de 18 meter hoge busten van de presidenten van de Verenigde Staten in Mount Rushmore.
8 december » Het Congres van de Verenigde Staten verklaart Japan de oorlog. Alleen de vrouwelijke afgevaardigde Jeannette Rankin stemt tegen. Ook Engeland en Australië verklaren Japan de oorlog.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kielestein.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kielestein (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I2105.php : benaderd 11 mei 2025), "Johanna Hendrika Kielestein (1877-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.