De temperatuur op 15 oktober 1871 lag rond de 13,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 64%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
18 januari » Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
18 maart » Begin van de Parijse Commune.
27 maart » In Edinburgh wordt de eerste officiële rugbyinterland uit de geschiedenis gespeeld. Schotland wint op Raeburn Place van Engeland.
10 mei » Iejoor, de ezel uit Winnie de Poeh wordt gemaakt door A.A. Milne.
8 oktober » Een grote brand verwoest bijna zes vierkante kilometer van Chicago waarbij honderden mensen omkomen.
10 november » Journalist Henry Morton Stanley ontdekte de vermiste Schotse zendeling David Livingstone in het Afrikaanse dorpje Ujiji, en sprak daarbij de later legendarische woorden "Dr. Livingstone, I presume?".
Trouwdag 9 maart 1906
De temperatuur op 9 maart 1906 lag tussen 1,3 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 2,5 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 februari » In Rotterdam wordt de korfbalclub RSC Velox opgericht.
18 april » De Gereformeerde Bond wordt binnen de Nederlandse Hervormde Kerk opgericht.
18 april » San Francisco wordt getroffen door een zware aardbeving.
20 juni » De eerste elektrische tramlijn van Utrecht wordt geopend.
10 december » Theodore Roosevelt krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
23 december » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Atlántida Sport Club.
Dag van overlijden 24 juni 1956
De temperatuur op 24 juni 1956 lag tussen 10,2 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (21%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
1 juni » De NV Alabastine Holland wordt opgericht en in Ammerzoden wordt gestart met tweedehandse Britse machines voor de productie van het vulmiddel.
27 juli » Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Lakenheath in het Britse Suffolk aan de Noordzee ontploft de brandstoftank van een B-47 bommenwerper naast een opslagplaats met kernwapens;
30 juli » President Eisenhower tekent een resolutie waarmee In God We Trust het motto van de Verenigde Staten wordt.
8 augustus » Mijnramp van Marcinelle: een brand in de kolenmijn Le Bois-du-Cazier in Marcinelle eist 262 doden.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
1 november » Encycliek Laetamur Admodum van Paus Pius XII met een hernieuwde oproep tot gebed voor vrede in Polen, Hongarije en het Midden-Oosten.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Piek.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Piek (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I2052.php : benaderd 10 mei 2025), "Rochus Piek (1871-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.