De temperatuur op 20 augustus 1860 lag rond de 16,4 °C. Er was 9 mm neerslag. De winddruk was 6 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
8 februari » De Eerste Kamer der Staten-Generaal brengt het kabinet-Rochussen ten val door de verwerping van een wetsvoorstel inzake de aanleg en exploitatie van de Noorder- en Zuiderspoorweg.
3 april » De eerste rit van de Pony Express, een koeriersdienst van ruiters die post en kleine goederen vervoerden van Missouri tot Californië, vertrekt vanuit St. Joseph, Missouri.
13 augustus » Moord op vorst Danilo II van Montenegro in Kotor. Hij wordt opgevolgd door zijn neef Nicolaas I.
18 september » Het Koninkrijk Sardinië brengt de Kerkelijke Staat in de Slag bij Castelfidardo een nederlaag toe.
8 december » Oprichting van de nv Gemeentekrediet van België.
26 december » In stadion Hallam Pitch in Sheffield wordt de eerste voetbalwedstrijd gespeeld en die gaat tussen Sheffield FC en Hallam FC.
Trouwdag 3 augustus 1892
De temperatuur op 3 augustus 1892 lag rond de 16,0 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 65%. Bron: KNMI
13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
Dag van overlijden 8 juni 1917
De temperatuur op 8 juni 1917 lag tussen 15,6 °C en 28,4 °C en was gemiddeld 21,0 °C. Er was 1,0 mm neerslag. Er was 5,5 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
30 april » Bij een vergissingsbombardement op Zierikzee komen drie personen om het leven. Een Brits vliegtuig had verkeerd genavigeerd en was in de veronderstelling boven België te vliegen.
8 juli » De opstand in Petrograd (Sint-Petersburg) mislukt en Lenin vlucht naar Finland.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
20 december » Oprichting van de Tsjeka, een Russische geheime dienst.
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Haas.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Haas (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I2014.php : benaderd 10 mei 2025), "Martinus Theodorus de Haas (1860-1917)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.