De temperatuur op 11 januari 1939 lag tussen -0.1 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 2,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
11 februari » Lise Meitner en Otto Frisch publiceren in Nature voor het eerst over kernsplitsing.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Telkamp.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Telkamp (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I1674.php : benaderd 9 mei 2025), "Wilhelmus Cornelis Telkamp (1883-1939)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.