De temperatuur op 1 februari 1913 lag tussen 1,4 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 9,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
24 maart » Het Nederlands elftal wint voor het eerst van Engeland. In Den Haag wordt het 2-1 door twee doelpunten van Huug de Groot.
23 augustus » In Kopenhagen wordt het beeld van de kleine zeemeermin onthuld, gemaakt door de beeldhouwer Edward Eriksen (1876-1959).
28 augustus » Koningin Wilhelmina opent het Vredespaleis in Den Haag.
31 augustus » Oprichting van de Philips Sport Vereniging (PSV). Voetbal is een van de 19 sporttakken van PSV.
16 september » Oprichting van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië.
14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
Trouwdag 27 januari 1932
De temperatuur op 27 januari 1932 was gemiddeld -1.7 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 februari » Benoeming van Guillaume Lemmens tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
12 mei » Tien weken na zijn kidnapping wordt het zoontje van Charles Lindbergh dood teruggevonden.
28 juni » In België wordt de eerste taalwet in stemming gebracht.
11 juli » Muhammad Ali Bey al-Abid wordt president van Syrië.
31 oktober » Het Londense metrostation Gillespie Road wordt vernoemd naar Arsenal.
Dag van overlijden 2 december 1987
De temperatuur op 2 december 1987 lag tussen 0.1 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 2,0 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (12%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
10 maart » Het Vaticaan veroordeelt kunstmatige bevruchting.
25 april » De 22ste editie van Amstel Gold Race wordt gewonnen door de Nederlander Joop Zoetemelk.
11 augustus » Alan Greenspan wordt voorzitter van de Centrale Amerikaanse bank (de Fed).
3 september » Legermajoor Pierre Buyoya pleegt een staatsgreep in Burundi en zet president Jean Baptiste Bagaza af.
28 september » In de Braziliaanse stad Goiânia vindt een ernstig ongeluk plaats met radioactief cesium-137.
9 december » Het Nederlands voetbalelftal plaatst zich voor het EK voetbal 1988 door Cyprus in Amsterdam met 4-0 te verslaan. Het duel wordt gespeeld achter gesloten deuren na het bomincident op 28 oktober. Spits John Bosman scoort drie keer.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marjo van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen-Van der Speck en vele anderen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen-van-der-speck/R9978.php : benaderd 9 mei 2025), "Catharina Maria "Kato" van de Dood (1913-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.