De temperatuur op 5 mei 1886 lag rond de 16,1 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 17%. Bron: KNMI
14 maart » Firmin Lambot, Belgisch wielrenner († 1964)
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
29 mei » John Pemberton begint Coca-Cola te adverteren.
23 juli » De eerste auto's van Gottlieb Daimler komen op de markt.
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
29 december » Zaligverklaring van 54 Engelse martelaren, onder wie John Fisher en Thomas More.
Trouwdag 10 augustus 1917
De temperatuur op 10 augustus 1917 lag tussen 12,3 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 1,9 mm neerslag. Er was 3,6 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
16 januari » De Duitse minister van buitenlandse zaken verstuurt het Zimmermanntelegram aan Mexico met het verzoek zich aan de kant van de Centrale Mogendheden te scharen in de Eerste Wereldoorlog.
26 februari » In Utrecht wordt de eerste Jaarbeurs gehouden.
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
1 mei » Oprichting van de Congregatie voor de Oosterse Kerken van de Romeinse Curie door paus Benedictus XV.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
9 december » De Turken worden door de Britten verslagen. Jeruzalem wordt bevrijd.
Dag van overlijden 27 juli 1944
De temperatuur op 27 juli 1944 lag tussen 15,3 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 4,5 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 4,7 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
13 juli » In Sneek begint de Sneker Bloednacht waarin vier inwoners van Sneek werden geliquideerd als vergelding voor de moord op Gaele van der Kooij, een lid van de Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps.
20 juli » Bomaanslag van kolonel Claus Schenk Graf von Stauffenberg op het leven van Adolf Hitler mislukt.
2 september » Tweede Wereldoorlog: Anne Frank en haar familie worden op de laatste transporttrein van Kamp Westerbork naar Auschwitz gezet. Drie dagen later komen ze aan.
2 oktober » Putten: de Duitse bezetter voert een razzia uit in het dorp en voert 659 mannen en jongens weg. Hiervan keren er later slechts 49 terug, de rest komt om in concentratiekampen. Zie: Razzia van Putten.
31 oktober » Terugtrekkende Duitse strijdkrachten blazen de brug bij Keizersveer gedeeltelijk op.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marjo van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen-Van der Speck en vele anderen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen-van-der-speck/R2243.php : benaderd 9 mei 2025), "Cornelia van Duijn (1886-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.