De temperatuur op 21 januari 1907 lag tussen -2.5 °C en 2,8 °C en was gemiddeld 1,4 °C. Er was 3,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
26 februari » Oprichting van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag.
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
19 mei » Oprichting van de Finse voetbalbond, de Suomen Palloliitto.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
19 oktober » Het eerste nummer van het links-radicale dagblad De Tribune verschijnt.
Trouwdag 10 juni 1931
De temperatuur op 10 juni 1931 lag tussen 15,1 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marjo van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen-Van der Speck en vele anderen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen-van-der-speck/R12101.php : benaderd 11 mei 2025), "Johannes Theodorus Boekelman (1907-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.