De temperatuur op 8 april 1912 lag tussen 5,9 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 2,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
30 maart » Frankrijk vormt een protectoraat over Marokko.
6 april » De Duitse zwemmer Kurt Bretting verbetert in Brussel het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.02,4. Het oude record (1.02,8) stond sinds 15 april 1910 op naam van de Amerikaan Charles Daniels.
5 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Ried.
16 juni » Rusland en Frankrijk sluiten een marineverdrag.
15 augustus » Open brief van Jules Destrée aan Belgisch koning Albert I met de legendarische woorden: "Er zijn geen Belgen, Sire."
28 november » Onafhankelijkheid van Albanië
Trouwdag 12 januari 1949
De temperatuur op 12 januari 1949 lag tussen 0.7 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 2,6 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
23 april » Nederland annexeert delen van Duitsland als compensatie voor geleden oorlogsschade. De meeste geannexeerde gebieden zijn in 1963 weer teruggegeven.
11 mei » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verleent met resolutie 273 het lidmaatschap van de VN aan Israël.
23 mei » Vestiging van de Bondsrepubliek Duitsland, (inclusief de voormalige geallieerde bezettingszones waaronder West-Berlijn), met als hoofdstad Bonn. De grondwet van West-Duitsland treedt tevens in werking.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
12 september » Verkiezing van Theodor Heuss tot eerste bondspresident van West-Duitsland.
24 november » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Jorge Wilstermann.
Dag van overlijden 20 september 1985
De temperatuur op 20 september 1985 lag tussen 10,8 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
11 mei » Paus Johannes Paulus II arriveert in Nederland voor een officieel bezoek. In Utrecht breken rellen uit en de Mobiele Eenheid probeert de demonstranten uit elkaar te houden.
14 juni » Ondertekening van de Verdragen van Schengen door de regeringsleiders van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.
14 september » De eerste aflevering van de tekenfilmreeks "De avonturen van de Gummi Beren".
3 oktober » De spaceshuttle Atlantis wordt voor het eerst gelanceerd.
26 oktober » Demonstranten keren in de Haagse Houtrusthallen premier Lubbers de rug toe als hij een toespraak wil houden na het aanbieden van miljoenen handtekeningen tegen de plaatsing van kruisraketten.
18 november » De strip Casper en Hobbes, origineel Calvin & Hobbes, verschijnt voor het eerst in een krant.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marjo van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen-Van der Speck en vele anderen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen-van-der-speck/R10046.php : benaderd 9 mei 2025), "Cornelia Timmerman (1912-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.