De temperatuur op 3 november 1911 lag tussen 6,5 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 0.7 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
16 maart » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Vasas SC Boedapest.
31 mei » De Britse fysicus Ernest Rutherford presenteert een nieuw atoommodel.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
27 november » Paus Pius X creëert 19 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse Redemptorist pater Willem Marinus van Rossum.
12 december » Hoofdstad van India wordt New Delhi, dat was voordien Calcutta .
Dag van overlijden 9 mei 1926
De temperatuur op 9 mei 1926 lag tussen 0.8 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 6,3 °C. Er was 6,3 mm neerslag. Er was 9,5 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
26 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Fiorentina.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
1 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de zesde keer de Copa América door in de voorlaatste competitiewedstrijd met 6-1 te winnen van Paraguay.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans van Haaften, "Stamboom Gerrit van Haaften en Johanna Maria Barten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-haaften-barten/I5271.php : benaderd 31 oktober 2024), "Willem Johannes LORWA (1911-1926)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.