Stamboom van de Familie Bosman en Smit » Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff (1845-1933)

Persoonlijke gegevens Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff 

  • Zij is geboren op 15 mei 1845 in Roermond, Limburg, Nederland.

    Burgerlijke Stand Roermond.

    Geboorte akte no 89, 16 mei 1845.

    Het jaar achttienhonderd vijf en veertig, den zestienden mei is voor ons ambtenaar van de Burgerlijken Stand van de gemeente Roermond Hertogdom Limburg, verschenen CHRISTIAAN WILLEM HUBERT LANGENHOFF, van beroep koperslager, oud die en dertig jaren, wonende te Roermond; dewelke ons heeft aangegeven, dat op gister vijftienden mei negen ure des avonds te Roermond is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht, van hem declarant en van Marie Agnes Tellers, zijne huisvrouw en aan welk kind hij heeft verklaard de voornamen te geven van MARIA GEERTRUDIS HUBERTINA.

    De gezegde verklaring geschiedt in tegenwoordigheid van Hendrik Hubert Langenhoff, wonende te Roermond, van beroep mutsenmaker, oud negen en twintig jaren en van Joseph Hubert Limborg, van beroep huisschilder, wonende te Roermond oud vier en dertig jaren.

    Na gedane voorlezing van de tegenwoordige geboorteakte aan den declarant en aan de getuigen, hebben zij met ons getekend,

    w.g. Ch.W. Langenhoff; H.H. Langenhoff; J. Limborg.

    De ambtenaar van den Burgerlijken Stand w.g. F.T. Leurs.

  • Zij is overleden op 5 mei 1933 in Thorn, Limburg, Nederland, zij was toen 87 jaar oud.

    Burgerlijke Stand Thorn.

    Overlijden akte no 8, 5 mei 1933.

    Heden vijf mei negentien honderd drie en dertig verscheen voor mij, ambtenaar van den Burgerlijke stand van Thorn, Jacobus Vinckers oud vijf en zeventig jaar, zonder beroep, wonende alhier en Nicolaas Tonnaer, oud acht en zestig jaar, vijf dezer des voormiddags te vier ure, in deze gemeente is overleden:

    MARIA GERTRUDIS HUBERTINA LANGENHOFF

    oud zeven en tachtig jaar, zonder beroep, geboren te Roermond, wonende alhier, weduwe van Peter Mathias Stapper, dochter van Christiaan Willem Hubert Langenhoff en van Maria Agnes Tellers, beiden overleden.

    Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.

    De ambtenaar van de burgerlijke stand, wg. Jos. Moers.

    wg. J. Vinckers

    N. Tonnaer

  • Een kind van Chretien Guillaume Hubert Langenhoff en Maria Agnes Tellers

Gezin van Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff

Zij is getrouwd met Petrus Mattheus Stapper.

Zij zijn getrouwd op 12 augustus 1879 te Roermond, Limburg, Nederland, zij was toen 34 jaar oud.

Burgerlijke Stand Roermond.

Huwelijken akte no 39; 12 augustus 1879

In het jaar achttienhonderd negen en zeventig den twaalfden augustus zijn voor ons ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Roermond, Hertogdom Limburg, in het gemeentehuis, in tegenwoordigheid van ten 1e. Guillaume Langenhoff, oud zestig jaren, wonende te Roermond, zonder beroep, die gezegd heeft te zijn neef van de bruid; 2e. Joannes Lodewijk Stapper, oud drie en zeventig jaar, wonende te Roermond, zonder beroep, die gezegd heeft te zijn vader van de bruidegom; ten 3e. Hendrikus Langenhoff, oud drie en zestig jaren, wonende te Roermond, van beroep winkelier, die gezegd heeft te zijn, oom van de bruid; 4e. Hendrikus Stapper, oud twee en veertig jaren, wonende te Roermond, van beroep huisschilder, die gezegd heeft te zijn, broeder van de bruidegom, verschenen: ten eerste PETRUS MATTHEUS STAPPER, weduwnaar van Albertina Hubertina Dellen, oud zes en veertig jaren, wonende te Roermond, van beroep kleermaker, meerderjarige zoon van Joannes Lodewijk Stapper voornoemd en van Maria Hubertina Elisabeth Hoorens, wonende te Roermond;

en ten andere zijde MARIA GEERTRUDIS HUBERTINA LANGENHOFF, oud vier en dertig jaren, wonende te Maastricht, zonder beroep, meerderjarige dochter van Christiaan Willem Langenhoff, koperslager, wonende te Maastricht, en van Maria Agnes Tellers, overleden; welke ons verzocht hebben tot het voltrekken van hun voorgenomen huwelijk over te gaan waarvan de afkondigingen in deze gemeente zonder stuiting zijn geschied, overeenkomstig de wet te weten; de eerste op zondag, den vijftienden juni laatstleden en de tweede op zondag daaraanvolgende, den twee en twintigsten derzelfden maand, daartoe aan ons ter hand stellen de 1e. akte van geboorte van de bruidegom voornoemd, waaruit blijkt, dat hij geboren is den drie en twintigsten juli éénduizend achthonderd drie en dertig te Roermond; ten tweede de akte van geboorte van de bruid voornoemd, waaruit blijkt, dat zij geboren is den vijftienden mei éénduizend achthonderd vijf en veertig te Roermond; ten 3e de akte van overlijden van de vorige echtgenoote van de bruidegom; ten 4e, de verklaring, waaruit blijkt, dat beide afkondigingen zonder stuiting hebben plaats gehad te Maastricht op zondagen den vijftienden en twee en twintigsten juni laatstleden.

Nadat eindelijk de bruidegom en de bruid, elk afzonderlijk, aan ons, in tegenwoordigheid van bovengenoemde getuigen hadden verklaard dat zij elkander aannemen tot echtgenooten en dat zij getrouwelijk de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hebben wij ambtenaar van den Burgerlijken Stand in de naam der wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden. Van al hetwelk wij dadelijk deze akte hebben opgemaakt, welke wij na gedane voorlezing met contractanten en de vier getuigen hebben onderteekend.

w.g. M. Stapper; M. langenhoff; G. Langenhoff; J.L. Stapper; L. Langenhoff;

H. Stapper.

De ambtenaar van den Burgerlijken Stand W.G. Schreurs.


Kind(eren):

  1. Stapper  1881-1881

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 15 mei 1845 lag rond de 8,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noorden. Typering van het weer: betrokken regen . Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 3 maart » Florida wordt toegelaten als de 27ste staat van de VS.
    • 4 maart » James Knox Polk wordt beëdigd als 11e president van de Verenigde Staten
    • 17 maart » De Engelse uitvinder Stephen Perry patenteert het elastiek.
    • 15 mei » Doop van de eerste Nederlandse Baptisten
    • 10 september » Opening Beurs van Zocher in Amsterdam door koning Willem II.
    • 5 december » Aaron Allen vraagt octrooi aan op de klapstoel.
  • De temperatuur op 12 augustus 1879 lag rond de 18,4 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
  • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
  • In het jaar 1879: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
    • 3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
    • 14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
    • 19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
    • 21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
    • 31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
  • De temperatuur op 5 mei 1933 lag tussen 9,7 °C en 23,6 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 8,2 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • In het jaar 1933: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,2 miljoen inwoners.
    • 10 februari » Een voltreffer van een Dornier vliegboot maakt in Straat Soenda een eind aan een vijfdaagse muiterij op de Nederlandse kruiser De Zeven Provinciën.
    • 27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
    • 10 mei » Honderden Hitler-aanhangers verbranden 'on-Duitse' en 'decadente' in beslag genomen boeken op de Berlijnse Opernplatz.
    • 18 juni » Opening van het Stade Félix Bollaert in Lens, Frankrijk.
    • 30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
    • 10 oktober » Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) komt op de markt.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Langenhoff


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Aart Bosman, "Stamboom van de Familie Bosman en Smit", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-de-familie-bosman/I8087.php : benaderd 27 april 2024), "Maria Gertrudis Hubertina Langenhoff (1845-1933)".