De temperatuur op 24 februari 1931 lag tussen -2.8 °C en 2,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
14 april » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Granada CF.
26 april » Bisschopswijding van Leo Kierkels, Nederlands apostolisch delegaat in Brits-Indië, door kardinaal Willem Marinus van Rossum.
28 juni » In Spanje worden na het vertrek van koning Alfons XIII verkiezingen gehouden die door de linkse partijen, de PSOE voorop, worden gewonnen.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
17 september » Robertus Bellarminus wordt uitgeroepen tot kerkleraar.
Trouwdag 31 augustus 1955
De temperatuur op 31 augustus 1955 lag tussen 9,9 °C en 23,3 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (71%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
17 januari » De USS Nautilus vaart als eerste kernonderzeeër uit.
17 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético El Tanque.
1 mei » Instelling van de feestdag van de 'heilige Jozef Arbeider' op 1 mei door paus Pius XII om een christelijk tegenwicht te bieden aan de socialistische 'Dag van de Arbeid'.
14 mei » Acht Oost-Europese landen richten het Warschaupact op als reactie op toetreding van West-Duitsland tot de NAVO.
16 juli » Oprichting van de Rooms-katholieke bisdommen Groningen (afgesplitst van het aartsbisdom Utrecht) en Rotterdam (afgesplitst van het Bisdom Haarlem) in Nederland.
21 september » Voor het eerst is er een Nederlandse voetbalclub in een Europacuptoernooi actief. PSV verliest uit met 6-1 van Rapid Wien.
Dag van overlijden 22 september 1997
De temperatuur op 22 september 1997 lag tussen 5,1 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 11,5 uur zonneschijn (94%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 januari » De Antilliaans-Arubaanse kustwacht doet een grote drugsvangst. Ten noorden van de eilanden Aruba en Bonaire entert het Nederlandse marinefregat Tjerk Hiddes op volle zee een motorboot waarop 558 kilo cocaïne blijkt te zijn verstopt.
20 januari » De Britse renstalbaas Ken Tyrrell presenteert de Nederlandse autocoureur Jos Verstappen als de laatste aanwinst voor zijn roemruchte stal die in de 'degradatiezone' vertoeft van de eredivisie van de autosport.
28 februari » In het noordwesten van Iran vallen duizend doden bij een aardbeving met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter.
11 maart » Paul McCartney wordt geridderd.
31 maart » Bij een treinongeluk in Spanje vallen zeker 26 doden en 60 gewonden. De trein was met 280 vakantiegangers op weg van Barcelona naar Irun in Baskenland.
24 oktober » Justitie doet samen met de FIOD en de ECD invallen bij de Effectenbeurs, banken en enkele commissionairs. Mensen van naam en faam uit de financiële wereld worden gearresteerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Alex, "Stamboom Van de Bunt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-de-bunt/I1.php : benaderd 30 april 2025), "Philip "Flip" van de Bunt (1931-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.