De temperatuur op 3 januari 1910 lag tussen 7,1 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 7,7 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 januari » Het vissersschip MD 1 uit Middelharnis zinkt tijdens een storm, 13 doden.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
11 april » Voetbalclubs Eendracht en NVV Nijmegen fuseren en vormen de Nijmegen Eendracht Combinatie, beter bekend als N.E.C.
15 april » Charles Daniels scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.02,8. Het oude record stond sinds 20 juli 1908 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
De temperatuur op 10 april 1940 lag tussen 1,7 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
11 mei » De Duitse invallers bereiken het Albertkanaal.
13 mei » De Duitse verovering van Frankrijk start met het oversteken van de Maas door het Duitse leger.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
14 juni » Duitsland valt Parijs binnen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
10 juli » Begin van de slag om Engeland.
26 augustus » In Waalwijk wordt voetbalclub RKC (Rooms Katholieke Combinatie) opgericht.
De temperatuur op 29 december 2006 lag tussen 4,1 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (67%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van vrijdag 7 juli 2006 tot donderdag 22 februari 2007 was er in Nederland het kabinet Balkenende III met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
15 januari » De Nederlandse darter Jelle Klaasen (21) wint als debutant het wereldkampioenschap Lakeside van 2006. Hij verslaat hierbij de Nederlandse darter Raymond van Barneveld met 7-5 in sets en is hiermee de jongste speler ooit die Lakeside wint.
3 juli » Metro ontspoort in Valencia.
9 augustus » De Duitse wielrenner Jens Voigt wint de Ronde van Duitsland.
6 december » Het half-afzinkbare schip Mighty Servant 3 van Dockwise zinkt in de haven van Luanda (Angola) na een boorplatform gelost te hebben.
6 december » Rita Reys wordt onderscheiden met de Edison Jazz Oeuvreprijs. De jury roemt haar als onbetwist de grootste jazzzangeres die Nederland heeft voortgebracht.
13 december » In een onderbreking van een RTBF-programma wordt gemeld dat Vlaanderen zich onafhankelijk heeft verklaard en dat koning Albert II gevlucht is. Naderhand blijkt dit een grap te zijn, bedoeld om een debat over de toekomst van België aan te zwengelen.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.