Stamboom van Venhoven en Alster » Rients Tjittes Huitema (1792-1853)

Persoonlijke gegevens Rients Tjittes Huitema 

Bronnen 1, 2, 3

Gezin van Rients Tjittes Huitema

Hij is getrouwd met Agatha Teakes /van der Wey Werf.

Zij zijn getrouwd op 14 juni 1816 te Tjerkwerd, hij was toen 23 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Taeke Rientses Huitema  1818-1893 


Notities over Rients Tjittes Huitema

 

info Hans Huitema:

Rients en Aagje hebben vanaf hun trouwen in 1816 gewoond onder Idzega.

In de Floreencohieren van 1818 treffen we Rients Tjittes Huitema als gebruiker aan op plaats nr. 13 onder Idzega. Het gaat om de zathe die 75 pondemaat groot is en waarvan Wytske Rientses en Sjoerd Murks Hiemstra samende eigenaren zijn. Ik veronderstel dat het hier gaat om Wietske Rientses, de weduwe van Tjitte Hoytes en dat Rients en Aagje hier zitten omdatde plaats al mede eigendom van zijn moeder was en waarin hij zelf met Lieuwke ook een achtste aandeel had gekocht in 1817. Zie hiervoor de Memorie van Aangifte der nalatenschap van Wytske, onder punt c. De aanduidingen zijn daar heel anders omdat ondertussen het kadaster is ingevoerd. Dit is de zelfde zathe waarop later Lieuwe woont met zijn vrouw Oeke en daar nader in kaart gebracht wordt.

Wanneer en waarom Rients Tjittes en Aagje precies uit Idzega vertrokken zijn kon ik niet achterhalen. Ik veronderstel dat het te maken had met detrouwplannen van zijn broer Lieuwe (X 25-04-1829). die zijn plaats onderIdzega overneemt.

Rients en Aagje zijn al voor die tijd naar Parrega gegaan. Daar woonden zij in ieder geval tussen 1825 en 1827. Daar was zij toen geen boer maar kastelijn zo staat het op de overleidensakte van Wietske.

Gingen ze in Parrega wonen in afwachting van een nieuwe start als boerop een plaats die vrij zou komen ?

Wanneer Rients en Aagje weer uit Parrega vertrokken zijn weet ik ook niet precies. Hun jongste zoon Johannes is in 1836 geboren in Hieslem. Inde Floreencohieren van 1838 treffen we Rients Tjittes Huitema dan inderdaad aan als gebruiker van nr. 6a (6bunder en 63,5 roeden) nr 6b. (3 bunders en 37,5 roeden) en nr.3 (26 bunders en 46 roeden). Nr 6a is voor 2/3 eigendom van Aagje en Marijke Sietses van der Wey, en voor 1/3 van Sietse, Trijntje, Aaltje, Gerben en Sybrandes Rientses van der Wey. Het gaat hier om familiebezit van Aagje Teakes.

Maar hoe de relaties precies liggen is me nog niet duidelijk. Vader Teake had drie kinderen Aagje, Marijke en Rients. Ik veronderstel dat zij ieder een derde erven van de plaats van hun vader. De 1/3 in de tekst zou wijzen op de kinderen van zoon Rients. Daar zit ook een Gerben bij en datkomt weer overeen met de vrouw van Rients. Boukje Gerbens (Kiestra). Bijde andere namen vind ik ook nog wel twee tantes van Rients terug. Trijntje en Aaltje. Maar Aagje en Marijke heten hier kinderen van Sietse. Gaathet hier dan over een andere van der Wey? Uit de directe omgeving van Teake is mij geen Sietse bekend.

Nr. 6b (3 bunder en 37,5 roeden) is half eigendom van Rients Popkes van der Wey en voor de andere helft van Akke Sjieuwkes Lolkema. Die Rients Popkes kan wel weer derecte familie zijn. Zus Aaltje van van Teake Rients trouwde met Popke Johannen. En ook zij kunnen de naam van der Wey aangenomem hebben, evenals Popkes broer Auke. Maar het grootste gedeelte betrefttoch Nr. 3 (26 bunders en 46 roeden) kadastraal gemeente Tjerkwerd sectie A nrs (557, 558, 559), 585. 586, 587, 5888, 590, 595, 599,788,789,791, 792,622, 1134 of 1139,1161 en 1162. Sit is ook het deel waarvan in dein de Memorie van aangifte der nalatenschap van Wietske melding gemaakt wordt onder a. Ik veronderstel dat dit bezit gedeeltelijk deerfenis is engedeeltelijk gekocht, gezien het eigendomsrecht voor 1/3 van moeder Wietske.

Ik heb die plek in 1998 bezocht. Er staat nu nog maar âeâen boerderij met een vierkante schuur en een voorhuis. Het gaat hier om het adres Arseburen nr. 8. Tussen Hieslem en greonterp. In de Floreencohieren van 1858 staat de zathe Hieslem nr. 3 groot 72 pondematen, geheel op naam van Rients Tjittes de eigenaar en gebruiker. Dit kan pas na 17 maart 1853 zijn beslag gekregen hebben, want tot die datum was zijn moeder Wietske nog minstens voor 1/3 eigenaresse, wellicht via haar tweede man Sybren Lolles van der Meulen.

Rients is op 8 november 1853 overleden. Aagje heeft hem 5 jaar overleefd. Zij stierf 1 december 1858.

Zij zijn misschien nog meer dan vader Tjitte en moeder Wietske de "foundig fathers" geworden voor de afstammelingen van Tjitte Hoytes. Niet alleen omdat Rients de enige zoon geworden is wiens nakomelingen zich doorgezet hebben tot op vandaag, maar ook omdat hij en zijn vrouw Aagje alle vier hun zoons aan een eigen boerderij geholpen hebben.

Gezien de geboorteplaatsen van hun zonen Tjitte (1817), Teake (1818) en Huite (1820), hebben Rients en Aagje eerst gewoond onder Idzega. Ik veronderstel vanaf hun trouwen in 1816. In de Floreen-cohieren van 1818 treffen we Rients Tjittes Huitema daar als gebruiker aan op plaats nr.13 onder Idzega. Het gaat om een zathe die 75 pondemaat groot is en waarvan Wytske Rientses en Sjoerd Murks Hiemstra samen de eigenaren zijn. Ik veronderstel dat het hier gaat om Wietske Rientses, de weduwe van Tjitte Hoytes. Rients zit hier dus op een plaats die mede eigendom van zijn moeder is. Het is de zelfde plaats waar Rients broer Lieuwe verder zal gaan.

Wanneer Rients Tjittes en Aagje uit Idsega vertrokken zijn kan ik nog niet achterhalen. We weten wel dat zij tussen 1825 en 1827 in Parrega woonden. Daar is hun dochter Wietske geboren en ook een kleine twee jaar later gestorven. Rients was daar toen geen boer maar kastelein, zo staat het op de overlijdens-akte van deze kleine Wietske.

Wanneer Rients en Aagje weer uit Parrega vertrokken zijn weet ik ook nog niet. In het kadaster van 1832 staan de boerderij Atzeburen 8 en de landerijen daarbij nog op naam van de erven van Teake Rientses van der Wei. Johannes is in 1836 geboren onder Hieslum. (Is Johannes een nakomertje? Het is zo verwonderlijk dat er intussen niet meer kinderen geboren zijn.)

In mei 1837 ontvangt Rients een dikke 900 hollandse guldens voor de cessie van zijn aandeel in de erfenis van zijn tante Baukje aan Gerrit Klazes Kramer van Longerhouw die dan net een maand getrouwd is met Rients nicht Pietje Fongers. Wellicht kondehij en zijn brouw mede met dit geld zich een aanvullend deel van de erfenis verwerven.

In de Floreen-cohieren van 1838 treffen we Rients Tjittes Huitema daar inderdaad aan als gebruiker van nr. 6a.(5 bunders en 63,5 roeden) nr.6b. (3 bunders en 37,5 roeden), nr.3 (26 bunders en 46 roeden). nr.6a. is voor 2/3 eigendom van Aagje en Marijke Sietses van der Wey, en voor 1/3 van Sietse, Trijntje, Aaltje, Gerben en Sybrandus Rientses van der Wey.

Zus Marijke en broer Rients van Aagje-Teakes bewonen allebei al een eigen plaats van hun man resp. hun vrouw. Het ligt daarom voor de hand dat Aagje met haar man op de plaats van haar ouders komen.

(nr. 6b (3 bunders en 37,5 roeden) is half eigendom van Rients Popkes van der Wey en voor de andere helft van Akke Sjieuwkes Lolkema.)

Kadastraal gaat het om : gemeente Tjerkwerd, sectie A, nrs (557 - 558 - 559) 585, 586, 587, 588, 590, 595, 599. 788, 789, 791, 792, 822, 1134 of 1139, 1161 en 1162.

Op de oude kaart staan op die plek twee boerderijen aangegeven. Ik heb die plek in 1998 bezocht. Er staat nu nog maar een boerderij met een vierkante schuur en een voorhuis aan de andere kant in vergelijking met de kaart. Het gaat hier om het adres Atzeburen nr. 8. Binnen trof ik daar een meneer IJkema aan die geen boer meer is maar een timmerman die polyesterscheepsdekken voorziet van teakhouten bekleding. Volgens hem is er door de vorige eigenaar ("Zeldenrust") rusteloos aan de boerderij vertimmerd. Ook het voorhuis is verhuisd van voor naar achter of anderom. Alleen een zijkant-muur en de binten leken hem nog origineel en zeer oud. Die heb ik dan ook op de foto gezet. In ons gesprek kwam toevallig aan de orde dat direkt naast deze plaats het oude kerkepad liep van Hieslum naar Blauwhuis. Hij wees me nog de resten van de beschoeing aan waarop de loopplanken gerust hadden. Daarop vertelde ik hem het verhaal van Tjitte Rientses.

 

Referentienummer: 87

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Rients Tjittes Huitema?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Rients Tjittes Huitema


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
    Rients Tjittes Huitema<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 20 aug 1792 - Abbega, Wymbritseradiel, Friesland, Netherland<br>Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Agatha van der Wey - 14 jun 1816 - Wonseradeel, Friesland, Netherlands<br>Overlijden: 8 nov 1853 - Hieslum, Wunseradiel, Friesland, Netherlands<br>Ouders: Tjitte Hoytes Huitema, Wytske Huitema (geboren Rientses Brouwer)<br>Echtgenote: Agatha Huitema (geboren van der Wey)<br>Kinderen: Tjitte Rientses Huitema, Huite Rientses Huitema, Johannes Reintses Huitema, Wietske Huitema, Taeke Rientses Huitema
    De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).
  2. Website fam. Huitema/Compier, Rients Huitema, Rients Tjittes Huitema, 25 augustus 2016
    Toegevoegd via een Smart Match
    Stambomen op MyHeritage
    Familiesite: Website fam. Huitema/Compier
    Familiestamboom: 202749961-25
  3. Nederland, Overlijdensregister (Burgerlijke Stand), 1811-1965, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
    Rients Huitema Tjittes<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: Ongeveer 1792<br>Overlijden: 10 nov 1853 - Wonseradeel, Friesland, Netherlands<br>Leeftijd: 61<br>Notities: diversen - gehuwd<br>Bron:
    Boek: Overlijdensregister 1853
    Instelling: AlleFriezen
    Archief: 30-42
    Pagina: 38
    Bronplaats: Wonseradeel, Friesland, Netherlands
    Brondatum: 10 nov 1853
    Datum boekdeel: 10 nov 1853
    Civil registration—the recording of births, marriages, and deaths by civil authorities—was officially instituted in the Netherlands on 1 March 1811. However, in some areas of the Netherlands civil records were kept as early as 1795. Please see the archive list below for locality coverage. The majority of the records date between 1811 and 1965, though the extent of year coverage can vary by locality.

    Records included in this collection come from the following archives:

    Drenthe
    Drenthe Archive (Drents Archief)

    Flevoland
    Nieuw Land Heritage (Nieuw Land Erfgoedcentrum)

    Friesland
    Tresoar (AlleFriezen) Historic Centre Leeuwarden (Historisch Centrum Leeuwarden)

    Gelderland
    Gelders Archive (Gelders Archief) Municipal Archives Ede (Gemeentearchief Ede) Regional Archives Rivierenland (Regionaal Archief Rivierenland)

    Groningen
    AlleGroningers (AlleGroningers)

    Limburg
    Municipal Archive Kerkrade (Gemeentearchief Kerkrade) Municipal Archive Venray (Gemeente Venray, gemeentearchief) Municipal Archives of Venlo (Gemeentearchief Venlo) Regional Historic Centre Limburg (Regionaal Historisch Centrum Limburg) Rijckheyt, Center for Regional History (Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis)

    North Brabant
    Brabant Historical Information Centre (Brabants Historisch Informatie Centrum) City Archive Breda (Stadsarchief Breda) Regional Historic Centre Eindhoven (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven) West-Brabant Archive (West Brabants Archief) Regional Archive Tilburg (Regionaal Archief Tilburg)

    North Holland
    Regional Archive Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar)

    Overijssel
    City Archives Enschede (Stadsarchief Enschede) Historical Center Overijssel (Historisch Centrum Overijssel) Municipal Archive Hengelo (Gemeentearchief Hengelo)

    South Holland
    Archive Delft (Archief Delft) Heritage Leiden and Environs (Erfgoed Leiden en omstreken) Municipality Lisse (Gemeente Lisse) Municipal Archive Schiedam (Gemeentearchief Schiedam) Municipal Archive Wassenaar (Gemeentearchief Wassenaar) Regional Archives Dordrecht (Regional Archives Dordrecht) Provincial Archives South Holland (Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland) City Archives Rotterdam (Stadsarchief Rotterdam)

    Utrecht
    Eemland Archive (Archief Eemland) The Utrecht Archives (Het Utrechts Archief)

    Zeeland
    Municipal Archive Borsele (Gemeentearchief Borsele) Municipal Archive Schouwen-Duiveland (Gemeentearchief Schouwen-Duiveland) Zeeland Archives (Zeeuws Archief)

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 20 augustus 1792 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1792: Bron: Wikipedia
    • 25 april » De Marseillaise, het Franse volkslied wordt gecomponeerd.
    • 10 augustus » Bestorming van de Tuilerieën, de woning van koning Lodewijk XVI in Parijs wordt bestormd door een woedende menigte. Het zou resulteren in de bloedigste dag van de Franse Revolutie en was de opmaat voor de Septembermoorden.
    • 6 november » Tijdens de Eerste Coalitieoorlog vindt de Slag bij Jemappes plaats.
  • De temperatuur op 14 juni 1816 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noorden. Typering van het weer: omtrent betrokken regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1816: Bron: Wikipedia
    • 9 januari » Frederik Willem van Nassau-Weilburg overlijdt en wordt als vorst van Nassau opgevolgd door zijn zoon Willem.
    • 8 maart » Paus Pius VII creëert 31 nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse bisschoppen Annibale della Genga en Francesco Saverio Castiglioni.
    • 24 maart » Frederik August van Nassau-Usingen wordt als hertog van Nassau opgevolgd door zijn achterneef Willem.
    • 26 juni » Het Traktaat van Aken wordt ondertekend waardoor de ministaat Neutraal Moresnet ontstaat.
    • 9 juli » Argentinië verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
    • 29 december » Percy Bysshe Shelley trouwt met Mary Wollstonecraft Godwin, de auteur van de novelle Frankenstein.
  • De temperatuur op 8 november 1853 lag rond de 6,8 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1853: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 19 januari » Giuseppe Verdi's opera Il Trovatore beleeft zijn première in Rome.
    • 19 februari » Eerste uitgave van het Nieuwsblad van Geel
    • 4 maart » Franklin Pierce wordt beëdigd als 14e president van de Verenigde Staten
    • 4 maart » Herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland door heroprichting van het aartsbisdom Utrecht, het bisdom 's-Hertogenbosch, het bisdom Haarlem en het bisdom Roermond.
    • 14 maart » Verheffing van het apostolisch vicariaat Breda tot vijfde rooms-katholiek bisdom in Nederland.
    • 30 december » Gadsdenaankoop: De Verenigde Staten kopen voor 10 miljoen dollar grondgebied van Mexico.
  • De temperatuur op 12 november 1853 lag rond de 10,0 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 87%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1853: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 19 januari » Giuseppe Verdi's opera Il Trovatore beleeft zijn première in Rome.
    • 19 februari » Eerste uitgave van het Nieuwsblad van Geel
    • 4 maart » Franklin Pierce wordt beëdigd als 14e president van de Verenigde Staten
    • 18 april » Het Ministerie-Thorbecke I dient zijn ontslag in aan Willem III na een buitenparlementaire petitie van ongeveer 50.000 handtekeningen van de zogenaamde Aprilbeweging, die openlijk wordt gesteund door de koning, tegen het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland.
    • 23 oktober » Spoorwegstation Valkenburg wordt in Nederland in gebruik genomen.
    • 30 december » Gadsdenaankoop: De Verenigde Staten kopen voor 10 miljoen dollar grondgebied van Mexico.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Huitema

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Huitema.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Huitema.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Huitema (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Bernard-Jan Venhoven, "Stamboom van Venhoven en Alster", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-bernard-jan-en-darja/I615699.php : benaderd 8 mei 2024), "Rients Tjittes Huitema (1792-1853)".