Stamboom Thysebaert-De Maeyer » Joanna Ilegems (1846-1929)

Persoonlijke gegevens Joanna Ilegems 

  • Zij is geboren op 1 december 1846 in Bornem.Bron 1
    Akte 108 jaar 1846
    Tekst
    Het jaer achttien honderd zes en veertig den eersten december om negen uren 's morgens voor ons Livinus Vermeiren schepen gedelegueerden ambtenaar van den burgelijken staet der gemeente Bornhem, arrondisement Mechelen, provincie Antwerpen, is gecompareed in ons gemeente huys:
    Carolus Ilegems, handwerker oud vier en dertig jaren, geboren en woonachtig binnen deze gemeente, welken ons vertoond heeft een kind van het vrouwelijk geslacht op heden om dry uren 's morgens geboren binnen deze gemeente van hem verklaarder en van zijne egtgenote Sophia Lenaerts oud zes en twintig jaren, geboren te Bornhem en aan welk kind hij verklaard heeft te willen geven de voornaam van Joanna.
    De voornoemde vertooning en verklaring gedaen in de tegenwoordigheyd van Petrus joannes Coeck oud negen en veertig jaren en van Joannes Boeykens, oud negen en veertig jaren, beyde veldwachters te Bornhem.
    En hebben de getuigen dezen acte benevens ons geteekend, de vader heeft verklaerd niet te kunnen schrijven bij faute van geleerdheid, na gedane voorlezing.
  • Registratie van geboorte op 1 december 1846.Bron 1
  • Zij is overleden op 14 maart 1929 in Bornem, zij was toen 82 jaar oud.
    Akte 30 jaar 1929
    Ten jare duizend negen honderd negen-en-twintig, den viiftienden Maart ten tien ure voormiddag, verschenen voor ons Ernest Van achter, Schepen afgevaardigde Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente BORNHEM, provincie Antwerpen,
    Petrus Van Gerven, landbouwer, oud negen en dertig jaren en Carolus Leopoldus Heiremans, kleermaker, oud zes en veertig jaren, beiden woonachtig in deze gemeente, de eerstgenoemde schoonzoon van de overledene en de tweede neef, welke ons hebben verklaard dat gisteren veertiende Maart om negen uren des avonds in hare woning, wijk Dooregem alhier, overleden is Joanna Ilegems, landbouwster, geboren te Bornhem den eersten December achttien honderd zes en veertig en daar woonachtig, dochter van Carolus Ilegems en van Sophia Lenaerts, weduwe van Leo Napoleon Cesar Van den Broeck, alle drij overleden te Bornhem.
    Wij hebben Ons van voormeld overlijden verzekerd. Waarvan akte in dubbel, door Ons ten Gemeentehuize opgemaakt en na voorlezing geteekend door Ons met de twee voornoemde verschijners.
  • Een kind van Carolus Ilegems en Sophia Lenaerts
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 21 juli 2017.

Gezin van Joanna Ilegems

Zij is getrouwd met Leo Napoleon Cesar van den Broeck.

Zij zijn getrouwd op 17 juni 1868 te Bornem, zij was toen 21 jaar oud.Bron 2

Akte 16 jaar 1868
Tekst
Ten jare duizend acht honderd en achten zestig, den zeventienden juny ten drij ure namiddag, zijn voor ons Eduardus Van Roie schepen gedelegeerden ambtenaar van den burgelijken stand der gemeente Bornhem, provincie Antwerpen, openbaarlijk ten gemeente-huize verschenen, ter eene zijde:
Leo Napoleon Cesar Van den broeck, landbouwer, woonachtig te Bornhem en geboren te Puers den vier en twintigsten january achttien honderd vier en veertig, wettigen minderjarige zoon van Joannes Van den broeck, overleden te Puers den negensten july achttien honderd vier en vijftig, blijkens de extrakten uit de akten van geboorte en overlijden hierbij gevoegd, en van Victoria Winckelmans, landbouwster, oud twee en vijftig jaren, woonachtig in deze gemeente, hier tegenwoordig en toestemmende in het huwelijk van haren zoon.
En ter andere zijde ;
Joanna Ilegems, dienstmeid, woonachtig in deze gemeente en hier geboren den eersten december achttien honderd zes en veertig, blijkens het extrakt uit den akte van geboorte hierbij gevoegd, wettige meerderjarige dochter van Carolus Ilegems, oud vijf en vijftig jaren en van Sophia Lenaerts, oud negen en veertig jaren landbouwers woonende in deze gemeente, hier tegenwoordig en toestemmende in het huwelijk van hunne dochter.
Welke comparanten ons hebben aangezocht over te gaan tot het sluiten des Huwelijks tusschen hen beraamd, en waarvan de afkondigingen en aanplakkingen zijn gedaan geweest op de daartoe bestemde plaats in deze gemeente op de Zondagen van zevensten en viertienden der lopende maend juny, telkens ten elf uren voormiddag.
Geene tegenkanting ons wegens dit Huwelijk beteekend zijnde, rechtdoende aan het gemelde verzoek, na aan de partijen en getuigen te hebben voorgelezen al de stukken ten dezes vereischt, alsmede het zesde hoofdstuk des vijfden titels van het Burgerlijk wetboek over de wederzijdsche rechten en verplichtingen der echtgenooten, hebben wij gevraagd aan den toekomenden bruidegom en aan de toekomende bruid of zij zich willen nemen voor man en vrouw; ieder van hen, in het bijzonder, bevestigend geantwoord hebbende, hebben wij verklaard in den naam van de wet, dat door het Huwelijk vereenigd zijn Leo Napoleon Cesar Van den Broeck en Joanna Ilegems.
Onmiddelijk hebben de partijen contractanten ons verklaard dat er tusschen hen geenen huwelijksvoorwaerden door notaris zijn ontvangen.
Waarvan wij deze akt hebben opgesteld in de tegenwoordigheid van Carolus Ludovicus Loors, broodbakker, oud zestig jaren, Joannes Baptista Waumans, oud zes en twintig jaren, Michael Pauwels, oud een en dertig jaren, beide daglooners, en Carolus Van straeten, vleeschhouwer, oud acht en twintig jaren, alle vier kennissen van den bruidegom en de bruid woonachtig in deze gemeente.
En hebben de bruidegom en de moeder van de bruid met den getuigen dezen akt benevens ons geteekend, de moeder van den bruidegom, de bruid en haren vader hebben verklaerdt niet te kunnen schrijven bij gebrek van geleerdheid, na gedane voorlezing.

Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Joanna Ilegems?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Joanna Ilegems

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. akte archief
  2. jef paredaens-akte archief

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 1 december 1846 lag rond de -1 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt mistig. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1846: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 24 april » Begin van de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog.
    • 1 mei » Oprichting van het rooms-katholieke apostolisch vicariaat Japan
    • 17 mei » Adolphe Sax vraagt octrooi aan op de saxofoon.
    • 21 juni » Kroning van Paus Pius IX in Rome.
    • 4 november » Benjamin Palmer verkrijgt octrooi op het kunstbeen.
    • 21 november » Oliver Wendell Holmes, Sr. introduceert de term anesthesie.
  • De temperatuur op 17 juni 1868 lag rond de 26,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 49%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
  • In het jaar 1868: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 30 januari » Charles Darwin publiceert Variations of Plants and Animals under Domestication
    • 23 juni » Christopher Sholes verkrijgt octrooi op de eerste schrijfmachine.
    • 18 augustus » De Britse astronoom Norman Lockyer ontdekt helium op de zon.
    • 23 september » Puerto Rico verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
    • 28 september » Koningin Isabella II van Spanje vlucht naar Frankrijk.
    • 1 oktober » Het eerste nummer van het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt.
  • De temperatuur op 14 maart 1929 lag tussen -1 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -0.1 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • In het jaar 1929: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 7,7 miljoen inwoners.
    • 6 januari » Proclamatie van het koninkrijk van Joegoslavië.
    • 18 februari » Eerste aankondiging van de Oscars.
    • 4 maart » Herbert Hoover wordt beëdigd als 31e president van de Verenigde Staten
    • 1 april » Introductie van de jojo in New York.
    • 14 april » De eerste Grand Prix Formule 1 van Monaco wordt gereden.
    • 15 juli » Paus Pius XI creëert één nieuwe kardinaal, de in 1996 zalig verklaarde Italiaanse aartsbisschop van Milaan Alfredo Ildefonso Schuster.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Ilegems

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Ilegems.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Ilegems.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Ilegems (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jozef Thysebaert, "Stamboom Thysebaert-De Maeyer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-thysebaert-de-maeyer/I3188.php : benaderd 15 juni 2024), "Joanna Ilegems (1846-1929)".