Stamboom Suijkerbuijk - Oudenbosch » Carloman der Merovingers (710-754)

Persoonlijke gegevens Carloman der Merovingers 

  • Hij is geboren tussen 705 en 710.
    Datum: Zie Bron
  • Hij werd gedoopt.
  • Geloof: Rooms Katholiek.
  • Hij is overleden op 17 augustus 754 in Vienne, Isère, Frankrijk.
    Datum: of 4 dec 754 (Zie Bron)
    Begraafdatum: Na 17 aug 754 óf na 4 dec 754
  • Hij is begraven augustus 754 in Vienne, Isère, Frankrijk.
  • Een kind van Karel Martel der Franken en Rotrude van Trier
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 10 augustus 2011.

Gezin van Carloman der Merovingers

Hij is getrouwd (Rooms Katholiek) met N.N. N.N..

Bron: http://fr.wikipedia.org/wiki/Carloman_%28fils_de_Charles_Martel%29
************************************
Uit Bron: "Zijn vrouw is onbekend."

Zij zijn getrouwd

Ze zijn in de kerk getrouwd

Geloof: Rooms Katholiek

Kind(eren):

  1. Rotrude   

Het echtpaar is in 745 gescheiden.


Notities over Carloman der Merovingers

Bron: http://fr.wikipedia.org/wiki/Carloman_%28fils_de_Charles_Martel%29
***********************************
Vertaald uit Bron: Carloman (zoon van Karel Martel)
Carloman geboren rond 705/710, is de oudste zoon van Karel Martel en Rotrude. De exacte datum van zijn dood in Vienne (Dauphine) is omstreden. Volgens sommige bronnen overleed hij op 17 augustus 754 of 755 , volgens andere zou het 4 december 754 zijn.
Hij was de broer van Pepijn de Korte.
Biografie
Na de dood van zijn vader in 741, deelt hij de regering met zijn broer Pepijn de Korte, werd burgemeester van het paleis van Austrasië en wordt ook beleend met Alemannië, Thüringen en de noordelijke Elzas, dat hij regeerde als souverein, maar zonder de titel van koning. Met zijn broer, moet hij strijden tegen hun derde broer, Griffin, die zijn deel van de erfenis opeist en wordt gesteund door Hunald, hertog van Aquitanië en Odilo, hertog van Beieren. De broers begonnen met het opsluiten van hun half-broer. Om hun legitimiteit vast te stellen, moeten ze een Merovinger, Childeric III op de troon zetten, iets dat Karel Martel had moeten doen sinds de dood van Thierry IV in 737. Vervolgens onderwerpen ze Aquitaine en Carloman leidt een leger om de Beieren en de Alemannen te onderwerpen, waar hij de Welfen installeert .
De kerkelijke hervorming onder impuls van bisschop Bonifatius zijn de reden dat hij de beschermer is en aan wie hij in 744 het grondgebied schenkt waar in 744 de abdij van Fulda werd opgericht.
Tijdens het Germaanse concilie in 742, stelt hij een ambitieus beleid ten aanzien van de morele zeden van de geestelijkheid en respect voor het kerkelijk eigendom vast. Hij ziet ook dat de bisschoppelijke stoel te vaak in de handen van leken is.
In 745 onderwerpt zijn broer, Pepijn de Korte, de Alemannen en bezet het land in weerwil van de verdeling van het in 741 aan zijn broer toegekend gebied. Het volgende jaar, organiseerde Carloman een expeditie om de leiders van Franken en Alemannen te doden, die zich aan zijn broer onderworpen hadden. Volgens de officiële lezing, deed Carloman afstand van de troon en ging in de religie om te boeten voor de moorden, maar Jörg Jarnut, middeleeuws historicus, en Gunther Wolf zijn van mening dat na de slachting, de getrouwen van Carloman hun leider hadden verlaten. Hij voerlde zich daardoor geïsoleerd en had daarom geen andere keus dan zich terug te trekken in een klooster. Anderen benadrukken de diepe vroomheid van Carloman.
Tijdens een bezoek aan Rome vroeg hij aan paus Zacharias toestemming om in de clericale stand opgenomen te worden. Hij doet afstand van de politieke macht, waardoor zijn broer Pepijn de Korte alleen gaat regeren en stichtte het klooster van Mount Soracte in Italië en daarna trok zich terug in de abdij van Monte Cassino. In 754 naar Frankrijk gezonden voor een vredesmissie overleed hij in Vienne in de Dauphine.
Zijn zoon Drogo volgde hem op, maar werd uiteindelijk afgezet door zijn oom Pepijn de Korte . Carloman werd heilig verklaard; Zijn naam, gegeven door de Katholieke Kerk, is Sint Carloman.
Kinderen
Zijn vrouw is onbekend. Hij had de volgende kinderen:
* Drogo († AD. 753 ), burgemeester van het paleis van Austrasië , in 753 afgezet door zijn oom Pepijn de Korte;
* een of meer zonen, waaronder mogelijk een Carloman;
* Misschien twee meisjes:
* 1. Rothrude, getrouwd met Gerard I van Parijs en
* 2. Rothilde, vermeld in een andere necrologie

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Carloman der Merovingers?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Carloman der Merovingers

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Carloman der Merovingers

Alpaida
± 670-< 714

Carloman der Merovingers
710-754


Rotrude
????-

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Over de familienaam Der Merovingers


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    C. M. Suijkerbuijk, "Stamboom Suijkerbuijk - Oudenbosch", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-suijkerbuijk-oudenbosch/I6987.php : benaderd 13 juni 2024), "Carloman der Merovingers (710-754)".