De temperatuur op 5 oktober 1914 lag tussen 7,3 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 6,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
10 november » De Duitsers bezetten Diksmuide tijdens de Slag om de IJzer in de Eerste Wereldoorlog.
Trouwdag 21 augustus 1952
De temperatuur op 21 augustus 1952 lag tussen 11,8 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (28%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
10 maart » Fulgencio Batista leidt een geslaagde staatsgreep in Cuba.
14 maart » Zoja Ivanova, Sovjet-Russisch/Kazachs atlete
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
Dag van overlijden 12 april 2000
De temperatuur op 12 april 2000 lag tussen 3,9 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 6,7 mm neerslag gedurende 5,4 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (26%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
27 februari » Het Canadees voetbalelftal wint voor het eerst in de geschiedenis de CONCACAF Gold Cup door in de finale Colombia met 2-0 te verslaan.
22 april » Agenten van de federale overheid halen Elián González uit het huis van zijn verwanten in Miami (Florida) en brengen hem naar zijn Cubaanse vader in Washington D.C..
6 mei » HC Bloemendaal prolongeert de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door Hockeyclub 's-Hertogenbosch met 5-0 te verslaan in de derde wedstrijd uit de finale van de play-offs.
1 juli » Ingebruikname van de Sontbrug, vaste verbinding tussen Denemarken en Zweden.
2 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2002 met een gelijkspel (2-2) tegen Ierland. Het is de eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, die twee spelers laat debuteren: Arnold Bruggink en Wilfred Bouma, beiden van PSV.
31 oktober » De eerste bemanning voor het internationale ruimtestation ISS wordt met een Sojoez gelanceerd vanaf Bajkonoer. Yoeri Gidzenko, Sergei Krikaljov en William Shepherd zullen zich vooral bezighouden met de afbouw van het station, dat in 2005 klaar moet zijn. Ze zullen na vier maanden (in februari 2001) worden afgelost. Ze komen op 2 november 2000 in ISS aan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jos Smits, "Stamboom Smits, van Leeuwenkamp", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-smits-van-leeuwenkamp/R56.php : benaderd 10 mei 2025), "Joanna Wilhelmina Hoogeboom (1914-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.