De temperatuur op 11 augustus 1884 lag rond de 23,1 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 67%. Bron: KNMI
14 maart » Albert van Giffen, Nederlands archeoloog († 1973)
1 mei » Er breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een acht-urige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
16 juni » Jules Malou wordt premier van België.
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
1 november » Oprichting van de Gaelic Athletic Association in Thurles, Ierland.
Trouwdag 28 mei 1930
De temperatuur op 28 mei 1930 lag tussen 6,4 °C en 22,2 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 januari » De Mickey Mousestrip wordt voor het eerst uitgebracht.
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
2 november » Haile Selassie wordt tot keizer van Ethiopië gekroond.
Dag van overlijden 7 februari 1945
De temperatuur op 7 februari 1945 lag tussen 5,1 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
17 januari » Vanwege het oprukkende Rode Leger ontruimen de Duitsers Auschwitz-Birkenau.
23 februari » Amerikaanse mariniers planten de vlag op Iwo Jima.
24 februari » Syrië en Egypte verklaren de oorlog aan Duitsland.
16 maart » De Slag om Iwo Jima eindigt.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
30 april » Adolf Hitler en Eva Braun plegen zelfmoord na een dag getrouwd te zijn. Hiermee valt het Kabinet-Hitler in Nazi-Duitsland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jos Smits, "Stamboom Smits, van Leeuwenkamp", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-smits-van-leeuwenkamp/R133.php : benaderd 10 mei 2025), "Petronella Geertruida van Leeuwenkamp (1884-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.