De temperatuur op 6 oktober 1915 lag tussen 5,8 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
24 april » De Armeense Genocide begint.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.
Trouwdag 5 juli 1942
De temperatuur op 5 juli 1942 lag tussen 13,9 °C en 32,2 °C en was gemiddeld 24,1 °C. Er was 13,7 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
22 juli » Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint.
Dag van overlijden 12 juni 2001
De temperatuur op 12 juni 2001 lag tussen 9,4 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
23 april » Intel introduceert de Pentium 4-processor.
30 april » Na afloop van Koninginnedag in Amsterdam breken rellen uit rond het Centraal Station. Dit gebeurt nadat alle treinverkeer stil komt te liggen en tienduizenden passagiers stranden.
27 mei » Zwemmer Ian Thorpe uit Australië verbetert in Hobart het wereldrecord op de 200 meter vrije slag van Pieter van den Hoogenband: van 1.45,35 tot 1.44,69.
7 oktober » Amerikaanse invasie van Afghanistan, begin van de Afghaanse Oorlog
1 november » In Burundi treedt een overgangsregering aan onder president Pierre Buyoya, samengesteld uit bijna alle politieke partijen.
16 november » Nieuw wereldrecord voor Domino Day met 3.540.562 omgevallen stenen
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erik Smit, "Stamboom Smit, Zimmermann", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-smit-zimmermann/I8033223.php : benaderd 31 oktober 2024), "Rev. Marshall Dean Ulm (1915-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.