De temperatuur op 11 mei 1891 lag rond de 20,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 64%. Bron: KNMI
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
31 januari » In Porto vindt de Revolte van 31 januari 1891 plaats, een mislukte poging om de monarchie in Portugal ten val te brengen en een republiek op te richten.
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
16 juni » John Abbott wordt premier van Canada.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
Trouwdag 14 augustus 1931
De temperatuur op 14 augustus 1931 lag tussen 6,7 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » New Delhi wordt de hoofdstad van India.
12 februari » Ingebruikneming van Radio Vaticana door Paus Pius XI. De zendinstallatie is ontworpen door Guglielmo Marconi.
23 maart » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot apostolisch delegaat in Brits-Indië.
28 juni » In Spanje worden na het vertrek van koning Alfons XIII verkiezingen gehouden die door de linkse partijen, de PSOE voorop, worden gewonnen.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
17 september » RCA brengt zijn eerste grammofoonplaat uit.
Dag van overlijden 15 februari 1983
De temperatuur op 15 februari 1983 lag tussen -3.4 °C en 2,3 °C en was gemiddeld -1.2 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (62%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
5 januari » De Franse regering verbiedt het Corsicaans Nationaal Bevrijdingsfront (FLNC).
24 februari » Necmettin Erbakan, de belangrijkste orthodox-islamitische politicus in Turkije tot de militaire coup van 1980, wordt door een militaire rechtbank in Ankara tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens "activiteiten tegen de seculiere ideologie van de staat".
10 september » Kjell-Erik Ståhl wint de vierde editie van de marathon van Antwerpen in een tijd van 2:13.48. Bij de vrouwen triomfeert Magda Ilands (2:37.51).
2 oktober » Het parlement in Egypte stemt in met verlenging van de in oktober 1981 ingestelde noodtoestand met één jaar.
29 oktober » In Den Haag vindt de grootste demonstratie uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Aan de demonstratie tegen het plaatsen van kruisraketten in Nederland doen ongeveer 550.000 mensen mee.
17 december » IRA-bomaanslag op het Londense warenhuis Harrods, waarbij zes mensen om het leven komen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J.A.B. (Han) Schoorlemmer, "families Schoorlemmer, Appels, Hoogveld, Prinsen, verwanten en naamgenoten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schoorlemmer/I26970.php : benaderd 19 juni 2025), "Albertus Bernardus "Albert" Fakkert (1891-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.