8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Trouwdag 29 april 1927
De temperatuur op 29 april 1927 lag tussen 4,7 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 4,1 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
18 mei » De Nederlandse onderzeeboot O 7 botst in de buurt van Texel met het Zweedse stoomschip Scania.
21 mei » Charles Lindbergh voltooit de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
21 juli » Alfredo Binda wordt op de Nürburgring de eerste officiële wereldkampioen wielrennen.
29 juli » Ingebruikname eerste ijzeren long, in New York.
6 oktober » De eerste sprekende film The Jazz Singer in première.
6 november » In Lima behaalt het Peruviaans voetbalelftal de grootste overwinning uit de geschiedenis van de nationale ploeg door Bolivia met 9-0 te verslaan.
Dag van overlijden 21 januari 1972
De temperatuur op 21 januari 1972 lag tussen -3 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 4,4 uur zonneschijn (52%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
20 maart » President Jafaar Numeiri van Soedan heft de sinds 12 augustus 1955 bestaande uitzonderingstoestand voor Zuid-Soedan op.
22 mei » Ton Sijbrands wordt wereldkampioen dammen.
26 mei » Het SALT I-verdrag tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten wordt getekend.
31 augustus » Judoka Wim Ruska behaalt zijn eerste gouden medaille op de Olympische Spelen in München door in de finale de Rus Vitali Kuznetsov te verslaan.
5 september » Palestijnse terroristen overvallen het woonblok van de Israëlische sportploeg in het Olympisch dorp in München.
7 december » Apollo 17 wordt gelanceerd. Dit is de laatste Apollo-missie naar de Maan.
Dag van begraven 25 januari 1972
De temperatuur op 25 januari 1972 lag tussen -2.1 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 5,1 uur zonneschijn (59%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
13 januari » In Ghana plegen militairen onder leiding van luitenant-kolonel Ignatius Kutu Acheampong een staatsgreep, terwijl regeringsleider Kofi Busia in Londen verblijft.
29 februari » Hank Aaron is de eerste honkbalspeler die een jaarcontract van 200.000 dollar tekent.
3 maart » President Jafaar Numeiri van Soedan vaardigt een decreet uit waarbij Zuid-Soedan autonomie verleend wordt.
26 maart » Walter Planckaert wint de zevende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
2 september » DDR-sprintatlete Renate Stecher scherpt bij de Olympische Spelen in München het wereldrecord op de 100 meter aan tot 11,07 seconden.
13 december » Gough Whitlam wordt verkozen tot premier van Australië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ineke Hartman-Post, "Stamboom Post - Bouwman - Koedoder - Van Zijl - Hartman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-post-bouwman-koedoder-van-zijl-hartman/I921.php : benaderd 2 mei 2025), "Alida Koedooder (1902-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.