De temperatuur op 21 januari 1875 lag rond de 6,2 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 15 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
3 maart » In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.
30 april » Inwijding van Begraafplaats Sint Barbara in Utrecht.
20 mei » De Meterconventie wordt getekend.
25 augustus » Als eerste zwemt Matthew Webb Het Kanaal over.
8 september » Oprichting van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door de Duitse priester Arnold Janssen.
13 oktober » In Deventer wordt de sportclub Utile Dulci opgericht, tegenwoordig de oudste nog bestaande veldsportvereniging van Nederland.
Trouwdag 14 april 1909
De temperatuur op 14 april 1909 lag tussen 4,7 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 2,6 mm neerslag. Er was 1,7 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Dag van overlijden 11 februari 1918
De temperatuur op 11 februari 1918 lag tussen 7,3 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 2,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
17 maart » Bij het Overijsselse plaatsje Buurse wordt voor het eerst in Nederland zout aangeboord.
9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
9 augustus » Duke Kahanamoku scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.01,4. Het oude record (1.01,6) stond sinds 20 juli 1912 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ineke Hartman-Post, "Stamboom Post - Bouwman - Koedoder - Van Zijl - Hartman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-post-bouwman-koedoder-van-zijl-hartman/I2620.php : benaderd 3 mei 2025), "Koert van Zijl (1875-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.