4 januari » James L. Plimpton maakt zijn nieuwe vervoermiddel wereldkundig: de rolschaats. Hij vraagt er meteen octrooi op aan.
10 februari » Alanson Crane verkrijgt patent op de brandblusser.
30 april » Mexicaanse troepen vallen het Frans Vreemdelingenlegioen aan in Camarón. Thans feestdag van het Vreemdelingenlegioen.
15 juli » Aanslag op aartsbisschop Joannes Zwijsen van Utrecht in zijn huis te Haaren. De bisschop heeft schotwonden in zijn rechterarm en -zijde maar overleeft de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.
31 oktober » Begin van de werken voor de Nieuwe Waterweg.
4 november » Première van de opera Les Troyens à Carthage van Hector Berlioz in Parijs.
Trouwdag 9 februari 1922
De temperatuur op 9 februari 1922 lag tussen -8.3 °C en 2,8 °C en was gemiddeld -3.3 °C. Er was 7,0 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
14 april » De Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk van Naarden.
5 juli » Eerste verkiezingen in Nederland met actief vrouwenkiesrecht.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Dag van overlijden 3 maart 1950
De temperatuur op 3 maart 1950 lag tussen -0.4 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.7 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » Nederland krijgt ingevolge de overeenkomst tussen de geallieerde mogendheden inzake de van Duitsland te ontvangen herstelbetalingen 30.646kg goud toegewezen.
28 april » Huwelijk van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand met Sirikit Kitiyakara.
28 mei » Het Ghanees voetbalelftal speelt onder de naam Goudkust de eerste officiële interland en wint met 1-0 van Nigeria.
26 juni » Oprichting van de Franse voetbalclub Stade Brestois.
12 augustus » Encycliek Humani Generis van paus Pius XII over dwalingen die de fundamenten van de katholieke geloofsleer bedreigen.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ineke Hartman-Post, "Stamboom Post - Bouwman - Koedoder - Van Zijl - Hartman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-post-bouwman-koedoder-van-zijl-hartman/I2343.php : benaderd 3 mei 2025), "Cornelia de Wolf (1863-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.