De temperatuur op 6 mei 1919 lag tussen 6,7 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
25 januari » De Volkenbond wordt opgericht.
21 maart » Oprichting van het Bauhaus in Weimar door Walter Gropius.
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
Trouwdag 5 april 1939
De temperatuur op 5 april 1939 lag tussen 5,8 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 4,6 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
25 augustus » Polen en Groot-Brittannië tekenen een bijstandsverdrag.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
Dag van overlijden 5 januari 1995
De temperatuur op 5 januari 1995 lag tussen -5.9 °C en -1.8 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (86%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 februari » Letland treedt toe tot de Raad van Europa.
4 mei » Rebellen van het Revolutionary United Front (RUF) in Sierra Leone brengen 150 mensen om het leven bij een aanval op het diamantcentrum Koidu, 320 kilometer ten oosten van de hoofdstad Freetown.
12 mei » NAVO-secretaris-generaal Willy Claes wordt in Brussel langdurig verhoord over zijn rol in het Agusta-schandaal. Tegelijkertijd laat de NAVO weten nog steeds het volste vertrouwen in hem te hebben.
25 juni » In het Wagener-stadion in Amstelveen heroveren de Nederlandse hockeysters de Europese titel door Spanje na het nemen van strafballen te verslaan.
18 november » Huwelijk van prins Joachim van Denemarken en Alexandra Christina Manley.
14 december » In Parijs wordt een vredesakkoord getekend tussen de presidenten Alija Izetbegović (Bosnië), Slobodan Milošević (Servië) en Franjo Tudjman (Kroatië).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ineke Hartman-Post, "Stamboom Post - Bouwman - Koedoder - Van Zijl - Hartman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-post-bouwman-koedoder-van-zijl-hartman/I2275.php : benaderd 6 mei 2025), "Maria Wieffering (1919-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.