De temperatuur op 19 november 1864 lag rond de 9,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
15 februari » De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
10 maart » Lodewijk II wordt koning van Beieren.
22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
25 juni » In Den Haag wordt de eerste tramlijn in Nederland, een paardentram, geopend.
29 november » In Colorado brengen vrijwilligers onder leiding van kolonel John Chivington ten minste 400 Cheyenne en Arapahoe Indianen om bij Sand Creek, waar ze met toestemming een kamp hadden opgeslagen.
30 november » Slag bij Franklin, Tennessee.
Trouwdag 24 januari 1890
De temperatuur op 24 januari 1890 lag rond de 6,5 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
14 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Salettijnen (Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van La Salette) door Paus Leo XIII.
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
23 november » Koning Willem III sterft zonder mannelijke nakomelingen. Zijn enige dochter, de 10-jarige prinses Wilhelmina, volgt hem op als Koningin der Nederlanden, onder het regentschap van haar moeder, koningin Emma.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
Dag van overlijden 30 december 1940
De temperatuur op 30 december 1940 lag tussen 1,7 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 23,4 mm neerslag gedurende 20,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
10 mei » De gezant van Duitsland Julius Graf von Zech-Burkersroda reikt om 6:00 's ochtends de verklaring van bezetting uit aan de minister van Buitenlandse Zaken Eelco van Kleffens. Hiermee vervalt de Nederlandse neutraliteit en wordt het leger in stelling gebracht. België wordt onaangekondigd aangevallen, het begin van de achttiendaagse veldtocht.
13 mei » Winston Churchill houdt zijn "Bloed, zwoegen, tranen en zweet" speech in het Engelse Lagerhuis.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Na het bombardement op Middelburg wordt de strijd in Zeeland opgegeven, drie dagen nadat Nederland capituleerde.
15 september » De Duitse Luftwaffe lanceert een grootscheepse aanval op Londen: 60 vliegtuigen gaan verloren. Feitelijke einde van de Slag om Engeland.
31 oktober » Göring erkent zijn nederlaag, einde van de Slag om Engeland luchtoorlog.
13 november » Première van Walt Disneys film Fantasia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ineke Hartman-Post, "Stamboom Post - Bouwman - Koedoder - Van Zijl - Hartman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-post-bouwman-koedoder-van-zijl-hartman/I1904.php : benaderd 3 mei 2025), "Cornelia van Scheppingen (1864-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.