De temperatuur op 4 februari 1891 lag rond de 2,9 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
15 mei » Encycliek Rerum Novarum van paus Leo XIII over de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk.
25 augustus » Thomas Alva Edison verwerft het patent op de 35mm-film.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
Trouwdag 22 december 1920
De temperatuur op 22 december 1920 lag tussen 2,0 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
7 april » Franse troepen bezetten het Duitse Ruhrgebied.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
11 december » De staat neemt de spoorwegmaatschappijen Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen over.
16 december » Een aardbeving in Kansu in China (8,5 op de schaal van Richter) eist 180.000 levens.
Dag van overlijden 16 oktober 1979
De temperatuur op 16 oktober 1979 lag tussen 6,8 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (13%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
2 mei » Vleugelspits Rob Rensenbrink speelt zijn 46e en laatste interland voor het Nederlands voetbalelftal, dat in Chorzów met 2-0 verliest van Polen.
22 mei » In een herhaling van de WK-finale van 1978 blijven Nederland en Argentinië in Bern steken op een 0-0 gelijkspel. De Zuid-Amerikanen winnen het oefenduel na het nemen van strafschoppen (8-7). Jan Peters van AZ'67 en Jan Peters van Feyenoord missen allebei een penalty. Ajacied Simon Tahamata maakt zijn debuut voor Oranje.
21 juni » Sony lanceert de eerste Walkman.
26 augustus » Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
1 september » Pioneer 11 bereikt als eerste sonde Saturnus.
26 september » Het Nederlands voetbalelftal wint in Rotterdam het oefenduel tegen België met 1-0 door een doelpunt van Jan Poortvliet. Middenvelder Wim van Hanegem speelt zijn 52ste en laatste interland voor Oranje. Debutanten zijn Michel van de Korput, Michel Valke en Ben Wijnstekers.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Nieuwenhuizen, "Stamboom Nieuwenhuizen-Van Ginkel en De Kruijf-Grootendorst", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nieuwenhuizen-van-ginkel-de-kruijf-grootendorst/I506042.php : benaderd 11 mei 2025), "Christoffel den Drijver (1891-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.