De temperatuur op 14 januari 1918 lag tussen -2.3 °C en 1,7 °C en was gemiddeld -0.5 °C. Er was 5,1 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
14 juni » De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
1 december » IJsland wordt onafhankelijk van Denemarken
Trouwdag 5 mei 1939
De temperatuur op 5 mei 1939 lag tussen 6,0 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
7 april » Italië valt Albanië binnen.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Zuid-Afrika verklaart de oorlog aan Duitsland.
14 december » De Sovjet-Unie wordt uit de Volkerenbond gezet.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
Dag van overlijden 7 december 1998
De temperatuur op 7 december 1998 lag tussen -5.4 °C en 4,1 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
29 januari » Het Nieuw Republikeins Genootschap roept te Amsterdam de Derde Republiek der Nederlanden uit.
27 maart » Schaatsster Marianne Timmer verbetert in Calgary haar eigen, ruim één maand oude Nederlands record op de 500 meter (39,03 seconden) en noteert op klapschaatsen een tijd van 38,92 seconden.
1 juni » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Eindhoven een oefenduel tegen Paraguay en wint met 5-1, onder meer door twee treffers van Marc Overmars.
6 juni » Atlete Ester Goossens brengt in Malmö het Nederlands record op de 400 meter op 51.35 seconden.
17 augustus » De president van de Verenigde Staten, Bill Clinton geeft toe een "onbehoorlijke" relatie te hebben gehad met Monica Lewinsky, een stagiaire van het Witte Huis.
13 oktober » De NAVO eist dat Servische troepen binnen de 96 uur vertrokken zijn uit Kosovo.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Nieuwenhuizen, "Stamboom Nieuwenhuizen-Van Ginkel en De Kruijf-Grootendorst", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nieuwenhuizen-van-ginkel-de-kruijf-grootendorst/I504276.php : benaderd 13 mei 2025), "Jantje Gerdina Mekking (1918-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.