De temperatuur op 16 juni 1911 lag tussen 4,9 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 9,4 uur zonneschijn (56%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub FK Austria Wien.
16 juni » Oprichting van het technologiebedrijf IBM.
22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
1 september » Anthony Fokker maakt voor het eerst een vlucht boven Haarlem met zijn eendekker Spin III.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
Trouwdag 28 oktober 1936
De temperatuur op 28 oktober 1936 lag tussen 3,5 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 13,9 mm neerslag gedurende 5,0 uur. Er was 3,2 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
16 juni » In Nijmegen wordt de Waalbrug, destijds langste boogspanningbrug van Europa, geopend door koningin Wilhelmina.
30 juni » Het boek "Gone with the wind" wordt gepubliceerd.
25 november » Duitsland en Japan sluiten het Anti-Kominternpact, dat voornamelijk gericht is tegen de Komintern (Communistische Internationale) en in het bijzonder tegen de Sovjet-Unie.
11 december » Koning Eduard VIII van het Verenigd Koninkrijk doet afstand van de troon om te kunnen trouwen met Wallis Simpson, een gescheiden Amerikaanse vrouw.
12 december » De Moerdijkbrug over het Hollandsch Diep wordt geopend.
Dag van overlijden 14 september 1964
De temperatuur op 14 september 1964 lag tussen 8,8 °C en 28,2 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 8,5 uur zonneschijn (66%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
4 januari » In het tv-programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer wordt het onderdeel Beeldreligie uitgezonden. Met bijbelteksten wordt de verslaafde beeldbuiskijker een spiegel voorgehouden.
30 juni » In Amsterdam worden "Happenings" gehouden rond "Het Lieverdje"; het ontstaan van de provo's.
6 juli » Malawi wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
2 augustus » Noord-Vietnam vuurt op een Amerikaans oorlogsschip in de Golf van Tonkin (het Tonkin-incident).
22 oktober » Aan Jean-Paul Sartre wordt de Nobelprijs voor literatuur toegekend, maar hij weigert deze in ontvangst te nemen.
1 december » President Lyndon B. Johnson en zijn adviseurs besluiten tot een tweefasenplan voor bombardementen op Vietnam.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Nieuwenhuizen, "Stamboom Nieuwenhuizen-Van Ginkel en De Kruijf-Grootendorst", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nieuwenhuizen-van-ginkel-de-kruijf-grootendorst/I500004.php : benaderd 12 mei 2025), "Johannes (Jo) van Ginkel (1911-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.