De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 27 oktober 1942 lag tussen 6,2 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 3,6 mm neerslag gedurende 5,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
27 januari » Laagste minimumtemperatuur in Nederland ooit gemeten (-27,4 °C), te Winterswijk.
10 februari » Glenn Miller ontvangt de eerste officiële gouden grammofoonplaat voor meer dan een miljoen verkopen.
21 maart » Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Maria Johanna Nettenbreijer, "Stamboom Nettenbreijer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nettenbreijer/I152.php : benaderd 14 mei 2025), "Truus Zwiep (1942-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.