Stamboom Nap Schinkel Korver Kastelein, mijn grootouders » Jan Schinkel (1807-1885)

Persoonlijke gegevens Jan Schinkel 


Gezin van Jan Schinkel

(1) Hij is getrouwd met Cornelia van Dijk.

Zij zijn getrouwd op 27 november 1831 te IJsselstein, Utrecht, NLD, hij was toen 24 jaar oud.Bronnen 4, 6


Kind(eren):

  1. Antonie Schinkel  1832-1923 
  2. Willem Schinkel  1834-1876 
  3. Arie Schinkel  1837-1903 
  4. Carel Schinkel  1839-1926 
  5. Jan Schinkel  1841-1844
  6. Gerrit Schinkel  1843-1852
  7. Jan Schinkel  1846-1908 
  8. Barend Schinkel  1851-1852


(2) Hij is getrouwd met Maria Groeneveld.

Zij zijn getrouwd op 16 februari 1873 te IJsselstein, Utrecht, NLD, hij was toen 65 jaar oud.Bronnen 3, 6


Tijdbalk Jan Schinkel

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Jan Schinkel

Govert van Bentum
± 1737-1814

Jan Schinkel
1807-1885

(1) 1831
Arie Schinkel
1837-1903
Jan Schinkel
1841-1844
Jan Schinkel
1846-1908
(2) 1873

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Huwelijkse Bijlagen IJsselstein 1831, huwelijksbijlagen, IJsselstein - 1831
      H U W E L I J K S E B I J L A G E N

      --------------------------------------------------------------------------

      Model Litt. L.L.
      Art. 200 der Wet van 1817

      Nationale Militie Provincie Utrecht Certificaat
      De Staateraad Gouverneur van de Provincie UTRECHT verklaart, dat Jan Schinkel geboren te Jaarsveld den 19 Augustus 1807 van beroep Daggelder Zoon van Antonie en van Lijsje van Bentum van beroep daggelder wonende te IJsselstein in den Jare 1826 binnen de Gemente van IJsselstein voor de Nationale Militie is ingeschreven; dat aan hem, vervolgens bij de loting is ten gevallen het nummer 28, hetwelk tot heden niet opgeroepen zijnde, hem tot geenen dienst heeft verpligt.

      Gegeven te Utrecht den 12 November 1831
      De Staateraad Gouverneur voornoemd,
      L. van Toulon

      SIGNALEMENT:
      Lengte 1 El. 6 Pl. 3 Dm. 0 St.
      Aangezigt Rond
      Voorhoofd Laag
      Oogen Blaauw
      Neus oid
      Mond klein
      Kin rond
      Haar bruin
      Wenkbraauwen bruin
      Merkbare Teekenen geen
      Handteekening (kan niet schrijven)

      Geregistreerd No 713

      --------------------------------------------------------------------------

      No 26
      Burgerlijke Stand
      Provincie en District Utrecht
      Geemente Jaarsveld

      Extract uit het Doop Register der Hervormde Gemeente van Jaarsveld

      19 Augustus 1807
      In het jaar Achttien Honderd en Zeven den negentienden Augustus, is geboren, en gedoopt den drieentwintigsten dag daaraanvolgene: Jan
      Ouders: Antonie Schinkel en Lijsje van Bentum
      Getuigen Na

      Voor Extract Conform afgegeven bij ons Burgemeester, Ambtenaar van de Burgerlijken Stand der gemeente Jaarsveld op heden den twaalfden November 1800 en Dertig

      Wm. Verhagen

      --------------------------------------------------------------------------

      Provincie Utrecht
      Gemeente Driebergen
      Extract

      Uit het doopboek der gereformeerde gemeente van Driebergen is geextraheerd dat Cornelia, dochter van Willen van Dijk en Metje Ettikhoven op den drie en twintigste April des Jaars duizend achthonderd negen is gedoopt zijnde zij geboren de negen en twintigste Maart deszelfden Jaares.
      Wij Burgemeester en Ambtenaar van den Birgerlijken Stand der Gemeente Driebergen, certificeren dat dit Extract is conform aan het doopboek der hervormde gemeente voornoemd.

      Driebergen, den 18 November 1831
      De Burgemeester voornoemd
      F.C.van Bern [?]

      --------------------------------------------------------------------------

      Provincie Utrecht
      Gemeente IJsselstein

      Extract uit het Register den Burgerlijken Stand Gemeente IJsselstein

      Ao 1818

      In des Jaren EenDuizend Achthonderd Achttien den ... wij is overleden Lijsje van Bentum, huisvrouw van Antonie Schinkel.

      IJsselstein den 12e November 1831
      Voor Extract conform De wethouder te IJsselstein belast met de Burgerlijken Stand aldaar
      F.A. Koelensmid
    2. Dopen Jaarsveld 1787-1811 boek 80 (groen), NH, dopen, Jaarsveld - 1787-1811, NH, 23 Aug 1807
      Antoni Schinkel en Lijsje van Benthem, getuigen Annigje Langerak; Jan, geboren den 19 Aug
    3. Jan Schinkel & Maria Groeneveld, huwelijksakte no. 3 (1873), Het Utrechts Archief, Utrecht, Utrecht, NL, Huwelijksakte IJsselstein 1873 no. 3
      Jan Schinkel weduwnaar van Cornelia van Dijkoud vijfenzestig jaar, metselaar, geboren te Jaarsveld
      Op heden den Zestienden February, achttien honderd drie en zeventig, zijn voor ons ondergeteekende Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente IJsselstein Provincie Utrecht, aan het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan
      Jan Schinkel weduwnaar van Cornelia van Dijkoud vijfenzestig jaar, metselaar, geboren te Jaarsveld wonende te IJsselstein, meerderjarige zoon van Antonie Schinkel en Lijsje van Benthem beiden overledenen en Maria Groeneveld weduwe van Arie Jacob Oosterbeek oud zevenenveertig Jaar, zonder beroep, geboren te Alblasserdam, wonende te IJsselstein, meerderjarige dochter van Aalbert Groeneveld en Johanna Schenkel beiden overleden.
      De Afkondingingen hebben alhier zonder stuiting, plaats gehad den negenentwintigsten December het vorigen Jaars en den vijfden January dezes Jaars.
      Zij hebben tot dat einde overlegd, 1 hunne geboorte akten. 2. de akten van de vorige echtgenoten van beide comparanten.

      Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannamen als Man en Vrouw en getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn, hetwelk door hen, ieder in het bijzonder, met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet uitspraak gedaan, dat zij door het Huwelijk zijn vereenigd. - Alles ingevolge de vierde Afdeeling van den derde Titel van het Burgerlijk Wetboek, en in tegenwoordigheid van

      Maarten de [?] oud zesenveertige jaar, Brigadier rijksveldwacht, Daniel Pijper, oud drieendertig jaar, gemeentebode, Florus van Dieren oud zesendertig jaar en Teunis van Wufteren oud eenendertig jaar de beide laatste getuigen gemeenteveldwachters wonende allen te IJsselstein.

      Waarvan wij deze Acte hebben opgemaakt en na voorlezing met de bruid en de getuigen onderteekend, den Bruidegom verklaart wegens onkunst niet te kunnen schrijven.
    4. Jan Schinkel & Cornelia van Dijk marriage, 27 Nov 1831,, IJsselstein, Utrecht, NL. Held by Het Utrechts Archief (Utrecht, Utrecht, NL), Huwelijksakte IJsselstein 1831 no. 13
      Jan Schinkel oud vier en twintig Jaren, volgens doopextract uit deze Gemeente. Van beroep Metselaar...
      In het Jaar EenDuizend Achthonderd EenenDertig den Zeven en Twintigsten dag der Maand November des middags twaalf uren is voor ons Frederik Anton Koelensmid, wethouder te IJsselstein, belast met de Burgerlijke Stand aldaar, Provincie Utrecht gecompareerd Jan Schinkel oud vier en twintig Jaren, volgens doopextract uit deze Gemeente. Van beroep Metselaar, wonende binnen deze Stad, Meerderjarige zoon van Antonie Schinkel van beroep Arbeider, wonende binnen deze Stad, alhier tegenwoordig en zin toestemminggevende, en Cornelia van Dijk, oud twee en twintig Jaren, volgens doopextract uit de Gemeente Driebergen, van beroep Dienstmaagd, wonende binnen deze Stad, Meerderjarige dochter van Willem van Dijk, bouwman en Metje Ettikhoven, beide wonende te Driebertgen alhier tegenwoordig en hunne toestemming gevende, welke ons verzocht hebben het door hun voorgenomen Huwelijk te voltrekken waarvan de Huwelijkse Afkondigingen op Zondagen den dertiende en twintigsten November dezes jaars, des middags ten twaalf uren, voor de Hoofd ... van ons Huis der Gemeente zijn geschiedt en geene verhindering tegen gemelde Huwelijk ten onze Kennis zijn gekomen, hebben wij aan hun verzoek voldoende om na de voorlezing van alle voren gemelde stukken, alszijnde het zesde hoofdstuk van het Burgerlijken Wetboek tot op Schrift hebbende van de regten en pligten den Echtgenoten onderling, heden den aanstaande Echtgenoten afgevraagd of zij elkander wederkerig tot Man en Vrouw wilde nemen, waar op voor elk den zelven toestemmend antwoord gegeven zijnde, zoo verklaren wij in naam der Wet dat Jan Schinkel en Cornelia van Dijk door het Huwelijk aan elkander zijn verbonden. Waar na mij al te hebben opemaakt in tegenwoordigheid van Theunis Johannes Stomps, oud zeven en vijftig jaren, horlogemaker, Gerrit de Bie oud zesenvijftig jaren, bouwman, Willem van den Voorn oud zeven en dertig, Rietdekker en Barend Stomps, oud EenenDertig jaren, winkeier, goede bekende van de beide comparanten alle wonende binnen deze stad welke acte na gedane voorlezing door ons de Comparanten en de ... Getuigen is ondertekend.
      Den comparante ... nader verklaren niet te kunnen schrijven.
    5. Overlijden BS Nieuwkoop 1883-1892, overlijden, Nieuwkoop - 1883-1892, BS, Nieuwkoop 1885 no. 62
      In het jaar een duizend acht honderd vijf en tachtig den achtentwintigsten der maand November zijn voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Nieuwkoop, verschenen Carel Schenkel, van beroep metselaar, oud zesenveertig jaren, wonende te Nieuwkoop, en Adriaan Demenink, van beroep veldwachter, oud zevenendertig jaren, wonende te Nieuwkoop, zijnde de eerstgenoemde een zoon en de laatstgenoemde geen verwant van de natenoemen overledene, welke aan ons hebben verklaard, dat op den zeventwintigsten November dezes jaars, des morgens ten zeven ure, in het huis staande te Noorden, gemeente Nieuwkoop gemerkt wijk B Nommer vijfentachtig is overleden: Jan Schinkel van beroep metselaar, oud achtenzeventig jaren, geboren te IJsselstein, wonende te Nieuwkoop, eerst weduwnaar van Cornelia van Dijk, echtgenoot van Wilhelmina Oosterbeek, zoon van Arie Schenkel en van onbekend.
      En hebben wij hiervan deze akte opgemaakt, welke, na voorlezing door de comparanten en ons is onderteekend.
      C. Schenkel, A. Demenink, U.B. Onderwater
    6. Huwelijksakten Burgerlijke Stand, Genlias [http://www.genlias.nl], huwelijken, ~Genlias, BS
      Bron Burgerlijke stand - Huwelijk
      Archieflocatie Het Utrechts Archief
      Algemeen Toegangnr: 481
      Inventarisnr: 1004
      Gemeente: IJsselstein
      Soort akte: Huwelijksakte
      Aktenummer: 13
      Datum: 27-11-1831
      Bruidegom Jan Schinkel
      Leeftijd: 24
      Geboorteplaats: IJsselstein
      Bruid Cornelia van Dijk
      Leeftijd: 22
      Geboorteplaats: Driebergen
      Vader bruidegom Antonie Schinkel
      Moeder bruidegom Lijsje van Bentum
      Vader bruid Willem van Dijk
      Moeder bruid Metje Ettikhoven

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 19 augustus 1807 lag rond de 21,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1807: Bron: Wikipedia
      • 12 januari » Leidse buskruitramp.
      • 25 juni » Het Franse keizerrijk van Napoleon Bonaparte sluit vrede met Pruisen en Rusland in de Vrede van Tilsit.
      • 17 december » Napoleon Bonaparte tekent het decreet van Milaan dat alle handel met het Verenigd Koninkrijk verbiedt.
    • De temperatuur op 23 augustus 1807 lag rond de 22,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: betrokken donder weerlicht. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1807: Bron: Wikipedia
      • 12 januari » Leidse buskruitramp.
      • 25 juni » Het Franse keizerrijk van Napoleon Bonaparte sluit vrede met Pruisen en Rusland in de Vrede van Tilsit.
      • 17 december » Napoleon Bonaparte tekent het decreet van Milaan dat alle handel met het Verenigd Koninkrijk verbiedt.
    • De temperatuur op 16 februari 1873 lag rond de 6,2 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 78 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 76%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
    • In het jaar 1873: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 1 januari » Japan gaat over op de gregoriaanse kalender.
      • 2 februari » Bisschopswijding van Edmond Dumont, 97-ste bisschop van het bisdom Doornik.
      • 28 februari » Armauer Hansen ontdekt de bacil die verantwoordelijk is voor de ziekte lepra
      • 1 april » Het Britse stoomschip Atlantic zinkt voor de kust van Nova Scotia, 547 mensen komen om.
      • 20 mei » Levi Strauss en Jacob Davis krijgen patent op de spijkerbroek.
      • 21 juli » In Adair, Iowa beroven Jesse James en de James-Younger gang een trein. Dit is de eerste succesvolle treinberoving in het westen van de Verenigde Staten. In totaal US$3,000 werd gestolen van de Rock Island Express.
    • De temperatuur op 27 november 1885 lag rond de 9,8 °C. Er was 16 mm neerslag. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • In het jaar 1885: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
      • 4 maart » Grover Cleveland wordt beëdigd als 22e president van de Verenigde Staten
      • 1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
      • 3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
      • 6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
      • 1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
      • 10 december » ASR Nereus wordt opgericht te Amsterdam.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Schinkel

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Schinkel.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Schinkel.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Schinkel (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Nap Schinkel Korver Kastelein, mijn grootouders is opgesteld door Lisa Nap (contact is niet mogelijk).
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Lisa Nap, "Stamboom Nap Schinkel Korver Kastelein, mijn grootouders", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nap-schinkel-korver-kastelein/I133.php : benaderd 6 mei 2024), "Jan Schinkel (1807-1885)".