23 januari » Inauguratie van Emilio Aguinaldo als president van de Constitutionele Republiek der Filipijnen.
9 april » Cercle Sportif Brugeois (Cercle Brugge) wordt opgericht binnen de muren van de school van de broeders Xaverianen.
21 juli » Begin van de Newsboy's strike, New York
10 augustus » De Amerikaanse baanwielrenner Marshall Walter Taylor wordt als eerste zwarte wereldkampioen sprint.
21 september » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Stuttgarter Kickers.
16 december » Engelse immigranten richten de Italiaanse voetbalclub AC Milan op.
Trouwdag 1 juni 1922
De temperatuur op 1 juni 1922 lag tussen 11,7 °C en 27,9 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 11,9 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
23 augustus » Oprichting van de Peruaanse voetbalbond ("Federación Peruana de Fútbol").
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
Dag van overlijden 29 november 1995
De temperatuur op 29 november 1995 lag tussen 3,0 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
9 mei » De staatssecretarissen Elizabeth Schmitz van Justitie en Michiel Patijn van Europese Zaken overleven een motie van afkeuring in de Nederlandse Tweede Kamer.
14 mei » Nederland eindigt dankzij zeven medailles, waaronder drie gouden, als eerste in het medailleklassement bij de EK judo in Birmingham.
21 mei » De blokkade van Kikwit is opgeheven. De Zaïrese stad werd bijna twee weken geleden van de buitenwereld afgesloten, omdat in het ziekenhuis tientallen mensen aan het gevreesde ebolavirus waren overleden.
22 mei » Shell probeert voor de kust van Schotland het olieplatform Brent Spar te ontruimen. Leden van de milieu-organisatie Greenpeace houden het platform al enige tijd bezet.
14 december » In Parijs wordt een vredesakkoord getekend tussen de presidenten Alija Izetbegović (Bosnië), Slobodan Milošević (Servië) en Franjo Tudjman (Kroatië).
23 december » De eerste aflevering van Thuis wordt uitgezonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sietse Vermeer, "Stamboom Moerman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-moerman/I17453.php : benaderd 24 maart 2025), "Aagje Adriana VERMEER (1899-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.