De temperatuur op 3 januari 1941 lag tussen -7.2 °C en -5.2 °C en was gemiddeld -5.9 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 februari » In Amsterdam begon de grote razzia tegen de Joden door 600 man van de Ordnungspolizei.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Staking van meer dan 100.000 arbeiders in Luik, geleid door Julien Lahaut, georganiseerd door het onafhankelijkheidsfront.
1 augustus » Hillegersberg, Overschie en Schiebroek worden bij de gemeente Rotterdam gevoegd.
3 oktober » De eerste spuitbussen op drijfgas komen op de markt, in de VS.
25 november » De U-boot U 331 vernietigt het Britse slagschip HMS Barham met drie torpedo's in de Middellandse Zee.
28 november » Eerste van de vier historische ontmoetingen tussen de Mufti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini en Adolf Hitler.
Dag van overlijden 6 januari 1941
De temperatuur op 6 januari 1941 lag tussen -6.3 °C en -4.9 °C en was gemiddeld -5.7 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
15 maart » Stichting van het Onafhankelijkheidsfront, de belangrijkste verzetsorganisatie van België, op initiatief van de Kommunistische Partij van België (KPB).
6 april » Duitse troepen vallen Joegoslavië en Griekenland binnen.
11 september » Begin van de bouw van het Pentagon.
6 december » De Belgische koning Leopold trouwt met de twintig jaar jongere Lilian Baels.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I99800.php : benaderd 10 mei 2025), "Gezinus Norder (1941-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.