Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 27 maart 2024.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 19 mei 1941 lag tussen 6,2 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 11,4 °C. Er was 12,0 mm neerslag gedurende 5,7 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 maart » Groot-Brittannië start in de Tweede Wereldoorlog Operatie Claymore, een invasie van de Noorse eilandengroep Lofoten.
20 mei » Duitse troepen vallen Kreta binnen.
31 oktober » De Duitse U 552 onderzeeboot torpedeert met succes een Amerikaanse torpedobootjager, op een moment dat de VS nog niet in oorlog was met Duitsland.
17 november » Joseph Grew, de Amerikaanse ambassadeur in Japan, meldt het State Department dat Japan van plan is Pearl Harbor aan te vallen. Zijn telegram wordt genegeerd.
7 december » In reactie op de Japanse aanval op Pearl Harbor raken de Verenigde Staten officieel betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
8 december » Het Congres van de Verenigde Staten verklaart Japan de oorlog. Alleen de vrouwelijke afgevaardigde Jeannette Rankin stemt tegen. Ook Engeland en Australië verklaren Japan de oorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I99375.php : benaderd 13 mei 2025), "Enna Stulp (1918-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.